Sjögren hjälte i tät match

Av
Av: Andreas Holm

ISHOCKEY. Det såg länge ut som om Timrå skulle ta de viktiga poängen i Ängelholm men en stark kämpainsats av hemmalaget gjorde att man klarade av att vända ett 0-2-underläge till vinst med 3-2.
Segermålet tillskrevs Mattias Sjögren med bara sekunder kvar av matchen - precis som när han blev hjälte tidigare i våras.

Rögle öppnade bra och offensivt men fick inte in puckarna. Andrée Persson träffade stolpen, pucken dansade i målgården men ändå var det Timrå som tog ledningen.
Pucken gled retsamt förbi Christopher Nihlstorp och Mads Bödker nådde inte pucken.
- Vi får inte tillräckligt med skott på mål och framförallt inte i mål, sa Rögles tränare Peter Johansson.
Richard Demén-Willaume gjorde comeback efter flera månaders frånvaro och fick trots det spela drygt åtta minuter.
- Det känns bra att vara tillbaks . Jag är jätteglad för att jag fick spela så mycket, även att jag fick chansen spela med bröderna igen, sa Demén-Willaume vars namn ljöd i kör från ståplatsläktaren gång på gång.
- Det var så att man fick rysningar. Det är mycket lättare att åka in och köra då. .

Vändning

Timrå gjorde 2-0 i mitten på den andra perioden i numerärt överläge sedan Andrée Persson blivit utvisad, men bara fem minuter senare gav Daniel Sondell publiken nytt hopp.
- Efter många gånger satt den till slut. Jakob Johansson tekade bakåt och jag sköt. "Tjärna" (Mathias Tjärnqvist) tog sig in framför mål och gjorde bra jobb där, sa målskytten efter matchen om sitt mål som faktiskt var hans första för säsongen.
- Jag har haft mycket lägen. Det är alltid kul att få göra mål. Kommer det så kommer det, det är inget som sätter sig i skallen på mig.
Ett viktigt mål för Rögle som slapp ett tvåmålsunderläge inför den sista perioden. Då var dock Rögle klart bättre och fick med sig flera utvisningar.
- Rögle får nog tacka sin starka hemmapublik, för att fått med sig några utvisningar, sa Timrås tränare Charles Berglund.
Trots flera chanser i numerärt överläge lyckades Rögle inte alls i den spelformen. I stället kontrade bröderna Abbott, assisterad av målvakten Christopher Nihlstorp, in kvitteringsmålet. Den stora hjälten kom dock att heta Mattias Sjögren som efter många flera chanser i matchen till slut lyckades göra mål. Klockan stod på 19.31 - ställningen 3-2 till Rögle.

Spikmatta gör mirakel för Kenny

Kenny kan spela helt smärtfritt just nu och känner inga smärtor i ryggen.
- Det måste vara spikmattan jag fått, säger han själv.
Ja, tro det eller ej. Tjugo minuter om dagen ligger Kenny Jönsson på en matta med plastspikar.
- Det stod i Lokaltidningen att jag önskade mig en spikmatta i julklapp. Så ett företag i Malmö skickade en spikmatta till mig och önskade God jul, förklarar Rögles kapten.
- Det är som att ligga på akupunktur, man blir avslappnad i ryggen. Jag säger inte att det är all förklaring till att jag mår så bra. Men varför ändra på något som fungerar?
Kenny Jönsson spelade drygt 29 minuter, vilket motsvarar nästan halva matchen. Kenny berömmer spelarna som inte får så mycket istid men ändå ger allt i varenda situation.
- All heder till de här killarna som går in och avlastar för oss. Det är roligt att se dem och komma in och göra sitt bästa. Det är jättesvårt för dem att komma in och spela på det sättet. Det är roligt att se dem komma in och kämpa.
På måndag är det dags igen. Då kommer HV71 på besök till Lindab Arena

Publicerad 03 January 2009 21:16

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen