Demén-Willaume gör comeback för Rögle

Av
Av: Andreas Holm

ISHOCKEY. Rögle inleder det nya året med två raka hemmamatcher. En sen nyårspresent till både laget och supportrarna, samt huvudpersonen själv, är att Richard Demén-Willaume är redo att spela och kommer att göra comeback mot Timrå på lördagen.

Demén-Willaume inledde säsongen succéartat i samma kedja som bröderna Abbott men skadade foten mot Brynäs den 27:e september.
Sedan dess har det varit en lång tids rehabilitering för Demén-Willaume.
- Han är redo att spela. Han har inte sett så bra ut som han gör nu sedan innan skadan, säger Rögles läkare Bengt Sturesson dagen innan match och assisterande tränare Björn Hellkvist bekräftar:
- Han kommer få spela några byten i morgon (lördag).
Christopher Nihlstorp ådrog sig en hjärnskakning i den senaste hemmamatchen mot Luleå och kan mycket möjligt spela redan mot Timrå meddelar Hellkvist.
Därmed är endast Johannes Salmonsson borta från spel.

Två raka hemmamatcher

Rögle gjorde det mycket bra i den senaste hemmamatchen mot Luleå men dagen för Nyårsafton blev den en tung förlust uppe i Gävle mot Brynäs med 4-1.
- De gör två mål på 26 sekunder. Det är detaljer som avgör - som vanligt. Jag tycker vi gör en okej match. Vi skapar chanser men får inte in puckarna, säger Björn Hellkvist.
Rögle har det tungt på bortaplan och har inte vunnit där sedan första november. Därför är det kanske extra skönt för Rögle att det nu är två raka hemmamatcher.
Först väntar Timrå i morgon och på måndag kommer HV71 på besök.
- Nu har vi två hemmamatcher så det ska bara bli sex poäng, säger Tommy Enström och vet vad som väntar:
- Timrå kommer att spela tight. De har några riktigt bra spelare som de lever på, menar han och syftar på bland andra Tom Wandell och Mika Pyörälä.
Ska man tro Björn Hellkvist blir det en riktig publikmatch att vänta på lördagseftermiddagen:
- De är speediga och sköna. De är ett roligt att möta och att spela mot så det kommer verkligen bli en match i publikens smak. Det är en viktig match - återigen.
En vinst mot Timrå skulle innebära enormt viktiga poäng då Timrå på nionde plats skuggar Rögle med en poäng.

Konkurrensen tätnar

Samtidigt som Richard Demén-Willaume kommer tillbaka från sin skada tätnar konkurrensen om istid i Rögle.
En som måste kämpa för varenda minut är Tommy Enström:
- Det har väl inte gått som jag hoppats. Det har egentligen känts bra hela säsongen men det är svårt att komma in i matcherna när man varken får spela power play eller box play. Då får man sitta länge.
Besviken?
- Nej, istid är något man förtjänar. Det är bara att kämpa, då hjälper det inte att sitta och grina.

Publicerad 02 January 2009 17:58

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen