Malmö FBC förväntar sig en tuff kväll

Möter FC Helsingborg i DM-kvartsfinal

Av
Markus Celander

INNEBANDY. I kväll i Kirsebergshallen spelar Malmö FBC DM-kvartsfinal mot SSL-laget FC Helsingborg. Chans till megaskräll för hemmalaget, men tränaren Mattias "Hacke" Johanson ligger lågt i förhandssnacket.


Efter träningen i tisdags har Malmö FBC valt att vila och ladda mentalt inför kvällens drabbning. Men även om Helsingborgstränaren Mikael Karlberg väntas lufta många reserver vågar "Hacke" inte riktigt tro på storskalpen mot nordvästskåningarna.
- Det är ju trots allt ett elitserielag vi möter. Visserligen har de inte varit skitbra i SSL så här långt, men de är vana vid ett högre tempo och bör slå oss i sju matcher av tio, säger "Hacke".

Brödramöte

En spelare i Helsingborg som Malmötränaren lyfter ett varnande finger för är unge Stanstadprodukten Linus Nordgren, 19.
- En riktigt duktig spelare som håller till i deras förstafemma. Och han lär vara rejält spelsugen i kväll eftersom han inte haft någon matchträning under VM-uppehållet, resonerar "Hacke", som tillägger att Linus spellust heller knappast lär minska av att han känner de flesta Malmöspelarna, och inte minst då anfallaren Patrik Nordgren, som är Linus storebror.
Hur stor chans har ni i kväll?
- 25 procent. Skillnaden är så stor mellan division 2 och elitserien.

Räknar med fullsatt

Men i sportens värld har definitivt konstigare saker hänt än att ett topplag i tvåan slår ett elitserielag på dekis - även om det gäller svensk innebandy och laget från världens bästa elitserie ställer en internationell fotbollsstjärna på plan.
- Är Henke Larsson med hade vi säkert slagit vårt publikrekord på 1 500 personer. Men tyvärr är Baltiska Hallen upptagen i kväll, så vi får hålla till godo med Kirsebergshallen, som bara tar 300 åskådare, säger "Hacke", som hälsar till alla innebandyvänner att de bör komma i god tid.
- Matchen börjar halvåtta, och vill man vara säker på att få plats får man vara tidigt ute - vi räknar med fullsatta läktare.

Visste du att ...

... FC Helsingborg ligger på plats 11 av 14 i Svenska Superligan, SSL. ... Malmö FBC parkerar på plats två i division 2 södra Götaland, fyra poäng under serieledaren Carlshamn. ... Stanstad är ett division 3-lag från Staffanstorp.

Publicerad 18 December 2008 14:31