Skivor:

Årets bästa skivor - hela listan!

LISTA. 2008 har varit ett fantastiskt skivår utan tvekan. Här är den absoluta toppen. Läs och begrunda. Nu ser vi fram emot ett gott nytt skivår 2009.

1. Growing - All The Way
En perfekt symbois av noise, drone, tyskt 70-tal och shoegaze. Growing har varit på väg mot den här skivan hela tiden men nu stämmer allt.

2. Robert Pollard - Is Off To Business
Jag är visserligen helt besatt av Pollard och hans musik men han bevisar i princip varje skivsläpp att han aldrig står still. Alltid på väg mot något nytt och utmanande, vare sig det är rock, pop eller progg. Precis så alla borde tänka.

3. Jay Reatard - Matador singles 08
Det behöver inte vara så komplicerat. Lo-fi punk med popinslag och snygga nickningar mot garagerocken.

4. Grails - Doomsdayer's Holiday
Det andra av två skivor Grails gjort i år. Den här skivan är tyngre än den förra och innebär ytterligare ett steg för Grails som verkligen etablerat sig i toppen nu.

5. Fucked Up - The Chemistry of Common Life
Fem popsnören bygger upp klassisk amerikansk rock medan sångaren på hardcoremanér skriker texterna medan han studsar upp och ned. Kombinationen är perfekt.


6. Dungen - 4
Det tog tid för mig att till fullo ta till mig Dungen men den här gången funkade allt, poppigt proggigt bredvid det mäktigt rockiga. Två sidor av samma band renodlades och visade hur landet ligger.

7. Boston Spaceships - Brown Submarine
Nytt band igen för Robert Pollard och resultatet är så klart perfekt. Poppigare än vad jag trodde men rockigare i längden.

8. Pacific UV - Longplay 2
Postrocken lever och mår bra 2008. Pacific UV är ett av bevisen på detta. Ett av årets bästa fynd.

9. Drive-by Truckers - Brighter Than Creation's Dark
En skiva med otroligt många ingångar. Det känns som du hört minst tre olika skivor när du är klar samtidigt som det aldrig spretar för mycket.

10. Ossler - Ett brus
I sällskap med Osslers totala mörker är det lätt att tappa hoppet men samtidigt är det här en av de starkaste skivor vi hört på svenska på väldigt länge.

Publicerad 10 December 2008 03:00