Hellkvist:

Vi är ruggigt taggade

Rögle jagar tre poäng mot ett Södertälje med ett ”igelkottsförsvar”

Av
Av: Linus Ahlin

ISHOCKEY. Chris Abbot är fortsatt ryggskadad och indisponibel. Men både Sebastian Ström och Tommy Enström kan vara tillbaka i Röglelaget i torsdagens match mot SSK. Både Rögle och Södertälje har sex inspelade poäng och ligger lika nära botten som toppen i den än så länge oförutsägbara elitserien. Senast blev det förlust för Rögle i Scandinavium, Frölunda tog sin första trepoängare då man vann med 4-1.
- Vi gör en godkänd insats men det är inte bra nog. Det var stolpe ut och handlade om väldigt små marginaler. Jag tycker att vi ska kunna vinna den typen av matcher, tillfälligheter ska inte behöva avgöra, säger Rögles assisterande tränare Björn Hellkvist.

"Lära sig av smällarna"

I den senaste hemmamatchen blev det som bekant en försmädlig förlust med 4-3. Rögle ledde med 3-0 men Brynäs mirakelvände i sista perioden.  
- Vi tappade taktpinnen till dem. Men de skjuter bara åtta skott i tredje och vi släpper in fyra mål, det är tufft. Sedan är det ju så att vi har ett ungt och lite mer orutinerat lag än andra. Vi kommer att åka på smällar men det får man lära sig av, det är ju roligare att utbilda unga spelare, säger Björn Hellqvist.

SSK spelar tajt

Nog pratat om matcherna som har varit. Under torsdagskvällen gästar SSK Ängelholm, ett lag spelar tight i egen zon.  
- De har ett igelkottsförsvar. Det gäller att inte luras och bli fast i hörnen utan ta kampen och komma in framför kassen. Vi är ruggigt taggade och jag tror att vi kommer att föra matchen, säger Björn Hellqvist.
Rögle spelade nästan i två minuter i fem mot tre mot Frölunda utan att få utdelning. Laget är på sjunde plats power play-ligan och har inte riktigt fått igång spelet i numerärt öveläge.
- Vi söker efter ett bra andra power play. Just nu har vi en kedja som fungerar, men det är ohållbart i längden.
Hur viktig är matchen mot SSK?
- Lika viktig som alla andra matcher. I den här serien är alla lag bra, det är det som är tjusningen. Om man inte bränner på för fullt i en match så straffas man direkt, säger Björn Hellkvist.

Matchdags - Elitserien

Rögle - Södertälje Torsdag 2/10 kl.19.00 Lindab Arena

Publicerad 01 October 2008 17:37

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen