Figo nekades inträde på IP

...men följer nästan varje steg som tävlingsmänniskan Pär Cederqvist tar

Av
Mikael Öhrn

BOISPROFILERNA. Vare sig det handlar om kort, golf eller tv-spel sitter tävlingsinstinkterna i även utanför fotbollen. Ungefär varannan månad slår han dessutom ihop sig med Figo. Pär Cederqvist har en trofast vän i mopsen som han har delad vårdnad om. Under tiden i Öster satt han till och med på läktarna när det var match, men i Landskrona nekades Figo tidigt inträde på IP.
- Det var någon som försökte få med honom in, men de ville inte släppa in honom vid biljettinsläppet. Det är bara att acceptera att de inte vill ha hundar på läktaren, säger han och ler.

På träningarna är han dock välkommen.
- Det är ingen som inte gillar honom. Charles (Anderson) är i och för sig fortfarande lite rädd för honom, men det har blivit bättre, säger han och skrattar.

Vad är det värsta buset han har ställt till med?
- Han brukar inte ställa till med något, men det var en gång i Öster när han hade opererats. Han var dålig i magen och hade bajsat lite i omklädningsrummet. Det var inte så kul och man skämdes lite, säger han med ett sammanbitet leende.  

Vinner för det mesta

Även utanför fotbollen sitter tävlingsinstinkterna i. Tillsammans med Mikael Dahlgren bildar Pär bland annat en farlig duo i TV-spelsvärlden, och då framför allt på FIFA. Motståndet brukar ynglingarna Alvedin Nezirovac och Christoffer Carlsson stå för.
- Det är bäst av åtta matcher som gäller och förloraren får betala för maten nästa gång. Pär är annars kanske mest känd för sina pokertalanger efter sin deltagan i Pokermiljonen. Han är inte gjuten vid datorn, men säger att det i snitt gärna blir en timme om dagen. Och han vinner för det mesta. Eller?
- Det går lite upp och ner, men jag spelar inte bort några pengar i alla fall.

Säger inte alla det?
- Haha, jo, kanske det, men jag vann i alla fall 15 000 i går.

Vad är det mesta du har förlorat då?
- Jag har säkert förlorat 20 000 på en dag, men det är ju pengar som man har spelat ihop. Det är inte lönen som åker direkt. Som mest har jag vunnit 35 000 när jag tog hem en turnering en gång.

Sedan i somras har Pär även spelat golf. Handikappet ligger just nu på 26,5; man börjar på 36.
- Det är inget jättebra handikapp, men jag har inte hunnit att spela så mycket. Jag ska försöka få ner den en bit till innan säsongen är slut.

Smidig smålänning

Längden på hårsvallet har varierat en del på Pär Cederqvist under årens lopp, men på senare tid har Värnamosonen hittat den frisyr som lämpar sig bäst för att hålla sig á jour med motståndarmålen. En gång i veckan rakar Pär hjässan.
- Det är ganska smidigt när man håller på med fotboll. Det blev kluddigt att hålla på med håret efter varje träning och match.

Hur gör du om vintern?
- Tidigare har jag låtit det växa ut när säsongen är slut, men inte nu längre. Det blir lite kallt om vintern, men jag får ha mössa. Jag passar i den här frisyren och det är skönt.

Figo traskar med små, men beslutsamma steg vid hans sida. Det finns tävlingar att vinna, handikapp att sänka och mål att göra. Säsongen är inte slut än för Pär Cederqvist, men frisyren förblir rakad även i vinter.

Publicerad 01 September 2008 03:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen