Tina följer sina drömmar

Ny utbildning leder till drömjobbet

Av
Lena Noalt

UTVECKLING. Har du fastnat i ett trist jobb, men vet inte hur du ska ta dig vidare? Gör som Tina Mårtensson, ta tjänstledigt, utbilda dig och få ditt drömjobb.  
- Jag har funderat på att bli fotterapeut i 15 år, men det har alltid kommit något emellan. Nu går jag äntligen utbildningen och kommer att vara färdig till våren, säger Tina Mårtensson.

Inom vården

Hon började sitt yrkesverksamma liv inom vården, men efter några år fick hon för sig att ett kontorsarbete var det rätta för henne. - Men ganska snart insåg jag att det var helt fel, jag vill ju arbeta med människor och röra på mig mer, så jag längtade tillbaka till vården. Jag bestämde mig för att söka till Axelssons utbildning inom medicinsk fotvård, det är något jag alltid drömt om att göra, säger hon.

Skrämmer inte

Att vara egen företagare skrämmer inte Tina Mårtensson, familjen har inga dyra huslån och hon tror på framtiden som fotterapeut. - Jag tänker arbeta lite inom vården i början för att ha en säker inkomst, och så vill jag hyra ett rum hos till exempel en frisör som redan har en kundkrets. Så här en bit in i utbildningen, som hon själv har bekostat, står det klart att det var helt rätt att följa de egna drömmarna.
- Jag ångrar mig absolut inte, det känns jättebra, säger Tina Mårtensson.

Publicerad 15 January 2008 03:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen