David Eriksson, Jon Fransson, från kommunen, Urban Jönsson, Magnus Göransson, grundare i Ronneby, och Asker Brodersen satt på Guerilla office förra gången. Foto: Stina Pettersson
David Eriksson, Jon Fransson, från kommunen, Urban Jönsson, Magnus Göransson, grundare i Ronneby, och Asker Brodersen satt på Guerilla office förra gången. Foto: Stina Pettersson
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Nya kollegor på allmänt kontor
RONNEBY. Varje onsdag hålls ett Guerilla officeKnut Hahnsskolan. Dit kan vem som helst komma för att arbeta, träffa människor och utbyta idéer.

Magnus Göransson upptäckte idén i Helsingborg. Den fick honom att vilja skapa en mötesplats i Ronneby där näringsliv, kommun och skola möts. Därför tog han kontakt med Vasilis Mavroudis som grundat Guerilla office i Sverige.

– Det jag vill skapa är en mötesplats som är föränderlig med ett antal människor som inte har träffats innan, säger Göransson.

Sveriges sjunde Guerilla office startade därför på Knut Hahnsskolan. Det närmaste finns i Helsingborg.


Kan träffa eleverna

Personer som jobbar hemifrån eller har möjlighet att arbeta på ett annat ställe än sitt kontor kan nu komma till Knut Hahn för att arbeta varje onsdag som skolan har öppet. Elever som går förbi kan stanna till för att prata med företagare för att få veta vad de gör och företagarna kan få en inblick i skolans värld. Även representanter från kommunen finns på plats och får veta mer om vad som händer i Ronneby.

– De som vill sitta i fred behöver inte komma hit, säger Göransson och menar att en del av hela grejen är utbytet och att prata med varandra.

Han är egenföretagare och sitter i vanliga fall på Soft Center.

– Här träffar jag folk som jobbar inom IT i Karlskrona och får veta vad som händer där.

Som mest har de varit femton personer på det offentliga kontoret, men det varierar från gång till gång.

– En fördel är att man träffar andra. Än så länge är det nätverkandet som jag tycker är positivt. Jag har inte haft kontakt med de här personerna tidigare, säger en Asker Brodersen som är en av företagarna som besöker kontoret.


Konstnärer får måla

Manusförfattaren och företagaren Urban Jönsson sitter också hemma och arbetar i vanliga fall. Han känner att han kan få nya idéer från de han träffar genom Guerilla office.

Just nu är det övervägande folk från IT-branschen som kommer men Magnus Göransson ser gärna att andra branscher också dyker upp.

– Man kan komma hit som konstnär och sätta upp sitt staffli och måla. Det vore även härligt om det kom hit pensionärer.

– Detta är normalt för vår del. Vi kommer ut till en kund och jobbar och har allt med oss, säger han om varför han tror att många av deltagarna jobbar med IT.

För David Eriksson var det första besöket på kontoret. Normalt sett sitter han på ett kontor i Karlskrona.

– Det är bra att komma utanför det ibland och tala med annat folk, säger han.


Publicerad: 22. oktober 2014 08:00
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter
från Lokaltidningen

Startsidan just nu