Foto: Mostphotos.com
Foto: Mostphotos.com
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Misstänks ha hållit person fången i ett år

Polisens tillslag tog oväntad vändning


HÖGANÄS. Natten till torsdagen greps en 53-årig man misstänkt för olaga frihetsberövande efter en stor polisinsats mot en bostad utanför Höganäs.

– I samband med en husrannsakan efter tips om att mannen hade olagliga vapen hittades en person som mot sin vilja hölls inlåst i bostaden. Hur det gått till kan jag inte svara på, det får utredningen visa, berättar Eva-Lotta Hermansson Truedsson, pressinformatör vid polisen i nordvästra Skåne.

I bostaden hittades även någon form av ett jaktvapen. Mannen anhölls klockan 03.30 i natt, misstänkt för bland annat människorov.

– Jag kan inte kommentera rena detaljer i nuläget. Men mannen är misstänkt för vapenbrott och hindrande av fri rörlighet. Enligt vad jag hört från polisen är han okänd för oss sedan tidigare, säger åklagare Linda Jeppsson Lindeström.

Tillslaget skedde i odramatiska former och enligt Helsingborgs Dagblad kan personen som hållits fånge varit inlåst i över ett år. 

– Under hur lång tid personen varit olaga frihetsberövad vill jag inte gå in på för tillfället, säger åklagare Linda Jeppsson Lindeström.

Rör det sig om en man eller kvinna?

– Det vill jag inte kommentera, säger Linda Jeppsson Lindeström.

Den 53-årige mannen sitter anhållen i väntan på beslut om häktning. Ett beslut som måste tas före klockan 12 på söndag den 15 oktober.

 


Publicerad: 12. oktober 2017 11:09
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter
från Lokaltidningen

Startsidan just nu