Så blir musik- och teatervåren i Olofström

Av
Oskar Sandström

OLOFSTRÖM. Jazzklubben, Kammarmusikföreningen och Riksteaterföreningen i Olofström har satt samman vårens musik- och teaterprogram. Närmast är det Midvinterton.
Den 11 februari är det folkmusikfestival i Olofström, där det ingår ett musikäventyr i biblioteket för de minsta. Det sker på dagtid, medan Midvinterton inleds på kvällen. Den 16 februari visas Sista tangon i Svedala, en musikföreställning med Sara Lindh och Niklas Fransson som bjuder på musik av Björn & Benny, Eartha Kitt och Ray Charles, för att nämna några. Vad en gymnopedist är för Olofströmsborna reda på den 5 mars då Kammarmusikföreningen presenterar Monsieur Erik Satie - gymnopedist. Vid flygeln sitter Per Nyrén. Skådespelaren Johan Westermark besöker Olofström den 7 mars med Den olycklige danske prinsen, en teatermonolog om Kristian II, även kallad Kristian Tyrann. Den 10 mars ges en hyllningskonsert till Svend Asmussen, framförd av Mads Tolling Quartet med gitarristen Jacob Fischer. Den 31 april blir det besök av musikern och poeten Emil Jensen och hans riksteaterföreställning ”Flyktpotatis”, en berättelse om flykt i dess bredaste bemärkelse, från verklighetsflykt till flykt till och inom ett lands gränser.
Den 2 och 8 april blir det mer musik, först med Duo Daniel på cello och piano som ger ett franskt och ryskt program, sedan med EKG!, Elisabeth Kontomanou Group. Tonsättarna har sin vårkonsert den 22 april på temat filmmusik och sutligen avslutas våren den 7 maj med Musica Vitae.

Publicerad 01 February 2017 07:00