Joakim fotade Halmstad under ytan

"Det var väldigt mycket liv"

Av
Hanna Eklöf

Hallå där!

...Joakim Järlind,? som fotograferade Halmstad under vattenytan och som Lokaltidningen träffade innan han drog igång sitt projekt på allvar.
Såg det ut som du hade väntat dig?
– Ja, för jag hade tänkt att det skulle finnas en del skräp och skrot, men jag var inte beredd på att det var så dålig sikt. Det var ganska gyttjigt och partiklar i vattnet. Det var ganska svårt fotografiskt, men jag anser att slutresultatet blev bra. Och det var väldigt intressant och häftigt.
Hade djurlivet anpassat sig?
– Ja, det var väldigt mycket liv där, och det var faktiskt inte något jag hade förväntat mig, Det var främst havstulpaner och musslor som växte på nästan alla hårda ytor. Det var väldigt mycket liv och det var kul att se, även om det inte var så snyggt. Uppenbarligen hade saker lärt sig att leva där.
Hur gick det med finansieringen av projektet?
– Jag fick stöd från företag i form av råd och en hel del rabatter och lite pengar från ett stipendium. Jag är väldigt tacksam för dem som sponsrat och hjälpt till. Efter att ha pratat med en del experter på området kunde jag också dra ner på utrustningen. Jag fick ju stå för en del själv, men det var helt okej.
Nu hänger bilderna på Stadsbiblioteket?
– Ja, till den 24 januari. Efter det så ska jag kolla om det finns någon annanstans man kan hänga dem en längre tid.
Har du något nytt projekt på gång?
– Nästan varje gång jag passerar ett vattendrag tänker jag att det skulle vara kul att göra något liknande. Men det är ju ganska kallt nu, så då har man ju ursäkter. Fördelen nu är att jag har utrustningen, så jag kan göra något lite småspontant.

Under ytan hittade Joakim bland annat en kundvagn.

Under ytan hittade Joakim bland annat en kundvagn. "Jag var inte beredd på att det var så dålig sikt."

Publicerad 12 January 2017 15:45

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen