Spiritus Lepus - länets största filmprojekt

Av
Oskar Tinggren

Hallå där Kristofer Carlsson, hjärnan och regissören bakom filmen Spiritus Lepus. Ni har arbetat hårt med filmen under hela året, var befinner ni er i arbetet nu?

– Vi är i postproduktionen, vilket innebär att vi klipper filmen, skapar visuella effekter, musiken och ljudpåläggning. Det är egentligen allt som görs efter att man filmat klart fram till det underbara ögonblicket då filmen är helt klar.

Har det gått som du hade tänkt?

– Det jag framförallt har fått inse är att även om vi har gjort mycket praktiskt istället för att använda visuella effekter så tar de effekter vi ändå har med väldigt mycket tid ändå. Alla som jobbar med det har gjort det fantastiskt bra, men det tar tid.

När kommer vi få se filmen, och kommer vi kunna se den här i Växjö?

– Vi vill inte sätta några tidsmål vi inte kan hålla, men vi har sagt att målet ändå får vara att ha effekterna klara i februari eller mars. Efter det ska det förhoppningsvis inte ta lång tid innan den kan visas för alla som väntat.

– Och min plan är absolut att visa den i Växjö, där är ju ändå en film härifrån.

Hur ser du på hela denna processen, från idé till filmande, till där ni nu befinner er?

Det som slår mig är att jag kan vara 28 år gammal innan folk får se en film som jag började med när jag var 23 rå, för 22 minuter. Men det kommer vara värt det.

Publicerad 26 December 2016 07:00