Läsarskribent Anna Bergström:

"Oerhört romantiskt"

FÖRLOVNING. Innan vi drog iväg på vår bilsemester hade vi bestämt oss för att sova åtminstone en natt i bilen. Och spontana som vi är, blev första natten i bilen just på den parkeringsplats vi hade hittat i Paris. Dels hade vi kommit fram så sent att vi inte orkade köra runt och leta efter ett ledigt hotellrum och dels tänkte vi att det är inte alla som sovit i sin bil just i Paris. När vi vaknade upp på morgonen började jag gapskratta. På ena sidan av vägen låg det franska utbildningsdepartementet och på andra sidan låg en bank. Det kändes extra märkligt eftersom hela Paris var fullt av polis och militär på grund av det terrorhot som fanns. Folk tittade lite konstigt på oss när vi klev ur bilen.
Vi handlade i alla fall frukost (väldigt dyrt för i Paris är allt svindyrt)och hittade sedan ett hotell på nätet som skulle ligga i närheten av Moulin Rouge. Den här dagen skulle vi se till att hinna med att duscha och göra oss fina för varandra. Vi hade inte hittat någon ring på vägen ner genom Europa som vi tyckte om, men hyste gott hopp om att göra det under dagen.
Hotellet var jättemysigt trots att det var svårt att hitta. Äntligen kunde vi ge oss ut på väg mot Eiffeltornet. Märkligt nog sprang vi inte på någon ring vi tyckte om denna dag/kväll heller, så vi bestämde oss för att använda varsin nyckelring med Eiffeltornet i just för ändamålet.
Jag är fruktansvärt höjdrädd, så detta skulle bli en prövning. Det visste vi båda två. Trots det och trots alla tårar, kom vi allra högst upp i Eiffeltornet (man får ta två olika hissar som går längs med benen på tornet).  Jag stod tryckt mot en vägg medan min sambo gick runt och fotograferade. Klockan 22 när alla lampor började blinka och gnistra i tornet förlovade vi oss med varsin nyckelring. Oerhört romantiskt och oerhört minnesvärt!
Vi firade sedan nästan hela natten lång innan vi kröp till kojs på hotellet. Our mission was completed!
ANNA BERGSTRÖM
 
 

Foto: Peter Ahl

Foto: Peter Ahl

null

Publicerad 14 December 2016 13:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen