Ica-bröder prisades

Utsedda till Blekinges mest företagsamma

Av
Oskar Sandström

BLEKINGE. När det var dags att kora Blekinges mest företagsamma människa 2016 så var det inte en människa, utan två. Bröderna Erik och Johan Ohlsson som driver Ica Nära i Bräkne-Hoby fick flest röster av allmänheten.
– Det känns jättebra, säger Erik och Johan Ohlsson. De säger att de i princip är uppväxta på lagret i Ica-butikerna då deras far drev en butik från 1978 och efter det butiken i Bräkne-Hoby.

Erik och Johan jobbade där från 2000 och tog över den för ungefär tio år sedan.
– För mig var det självklart, säger Johan Ohlsson om att gå i pappas fotspår. Erik hade först andra planer.
– Jag studerade och tog en magister i programvaruteknik, men det var inte lika socialt och roligt som det här jobbet.
Vad som utmärker en företagsam människa är de överens om.
– Många människor har idéer som de vill förverkliga. Men det handlar om att våga ta steget och faktiskt göra det.
I nomineringen står att Erik och Johan Ohlsson får utmärkelsen för att de skapar liv i bygden, satsar och bygger ut sin verksamhet.

Av ett 80-tal nominerade av allmänheten plockade juryn ut fyra finalister. Ingen lätt uppgift, säger Carina Centrén, regionchef på Svenskt Näringsliv.
– Det var ett tufft jobb. Vi har tittat på personerna och om de är jobbskapande, det vill säga om de anställer många människor eller anlitar många underentreprenörer.

FOTNOT: De andra finalisterna var Christina Nilsson, vd, Meritum, Sölvesborg, Camilla Rosengren och Joakim Bengtsson, ägare, Restaurang Skeppsgossen AB med flera, Karlskrona och Thomas Lilja, odlare, Elleholms Tomater, Mörrum.

Publicerad 09 December 2016 16:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen