Lovaktiviteter för barn

Av
Stina Pettersson

RONNEBY. Under höstlovet finns det en hel del aktiviteter för barn. Bland annat blir det ljudworkshop, slöjd och sagostund.

Den 2 november är det idéspåning på Ronneby stadsbibliotek. Då får barn som går i förskola upp till årskurs nio dela med sig av sina idéer om bibliotekets framtid. De får rita, skriva och pyssla fram idéerna.

Vill du i stället lära dig att spela in och klippa egna ljud ska du bege dig till Kulturcentrum den 2 november. Där är det nämligen ljudworkshop med ljudskolan i Siggalycke. Du får då undersöka radiovågor, inspelningstekniker och olika sätt att lyssna på. Både unga och vuxna kan delta. Anmälan görs till Kulturcentrum.

I Slöjdhuset arrangeras i stället slöjdaktiviteter för barn och ungdomar. Där får du lära dig att slöjda i olika material och tekniker. Anmälan krävs för att delta.

Den 4 november arrangeras en sagostund på arabiska. Den hålls på biblioteket i Bräkne-Hoby. Till den är barn mellan fem och tio år välkomna. Sagostunden är gratis och ingen föranmälan behövs. På kvällen kan du sedan se familjeföreställningen Mamma mu i bygdegården Björkehäll i Öljehult.

Publicerad 01 November 2016 18:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen