Anders Roos hänger upp tavlor för utställningen på Hotel Tylösand. Foto: Jens Kassnert

Anders Roos hänger upp tavlor för utställningen på Hotel Tylösand. Foto: Jens Kassnert

Bakom kulisserna hos Roxette

TYLÖSAND. Fotografen Anders Roos tog med sig kameran och följde med Roxette på deras världsturné.
Hotel Tylösand hänger nu en fotoutställning om Roxettes senaste, och kanske sista, världsturné. Fotografen Anders Roos följde med bandet hela vägen till Australien för att dokumentera turnélivet. Resultatet blev en 320 sidor tjock fotobok.
– Det var jättespännande att få vara med. Roxette är stora här i Sverige men det blev så tydligt hur stora de är även internationellt, säger Anders Roos.
”Viktigt att variera sig men samtidigt göra samma sak varje gång”
Anders har alltid sett sig som fotograf och berättar att redan sedan unga år så var kameran med och att han ofta har arbetat runt foto. För tre år sedan fick Anders chansen att följa med Gyllene Tider på deras turné vilket också resulterade i en fotobok. Han har sedan dess haft kontakt med Per Gessle och tyckte att de skulle göra en liknande bok när Roxette skulle ut på sin turné.
– Bandet har verkligen hjälpt till och vi har haft högt till tak när vi bollat idéer om bilder. De vill också att resultatet ska bli så bra som möjligt även om jag försökte att vara i vägen så lite som möjligt, säger Anders.

I fotoboken har Anders valt bilder med varierande innehåll och försökt att få med en bra balans från både Per Gessle och Marie Fredriksson samt bandmedlemmar.
– Nu för tiden är det inte foton från konserter som är de mest eftertraktade. I och med alla sociala medier och att alla har kameror i mobilen är det mer bilderna bakom scenen som är de mest eftertraktaktade, säger Anders.
För Anders har denna bok varit något av ett drömprojekt. Han säger att musiken har nästan alltid funnits med och de flesta kan relatera till Roxettes låtar på ett eller annat sätt. Det passade bra att få ställa ut sina alster mitt i Per Gessleland och Anders tror att utställningen kommer att locka många besökare.
– Boken heter Roxxxette on the road. Jag fotograferat och Per skrivit texterna vilket blev en bra kombination, säger Anders.
Missa inte!
Vad: Fotoutställning om Roxettes världsturné.
Var: Hotel Tylösand.
När: 1 juli - 31 augusti.Jens Kassnert
@Byline Mail:jens.kassnert@lokaltidningen.se

En av Anders personliga favoriter finn på plats.

En av Anders personliga favoriter finn på plats.

En av Anders personliga favoriter finns på plats.

En av Anders personliga favoriter finns på plats.

I boken finns samtliga motiv från utställningen.

I boken finns samtliga motiv från utställningen.

Publicerad 01 July 2016 15:00