Fullspäckad vår för Dramalogen

Av
Hanna Eklöf

KULTUR. För ett par veckor sedan drog Dramalogens verksamheter igång för våren. Programmet är välfyllt och allt fler intresserade hör av sig. Nu hoppas man att fler kommuner ska bli inspirerade.
Dramalogen startade som ett kommunalt projekt 2013 och har nu utvecklats till en paraplyorganisation för fria kulturskapare. I dagsläget är ett tjugotal enskilda kulturfirmor anslutna till nätverket.
– Vårt motto är lyssna, förstå och förändra. Att förändra de strukturer i samhället som man tycker är fel. Fler röster måste höras, säger verksamhetsledare Margareta Ek.

Hon räknar upp en lång rad aktiviteter och projekt som kommer att äga rum under våren. Bland annat arbetar teatergruppen Väntrummet, med aktörer från Eritrea, Syrien, Palestina och Sverige, med en stor pjäs, som man hoppas turnera med runt om i Sverige. Under våren planeras också en krogshow tillsammans med Söderfamiljen och ett stort läsprojekt för barn med biblioteket. Det kommer dessutom att starta ett projekt för att inkludera unga vuxna med psykosociala svårigheter.
– Dramalogen växer för varje dag, så jag hinner knappt med. Men öppnar man kranen för kreativitet så är den väldigt svår att stänga. Vad som helst kan hända, säger Margareta Ek.

Nu hoppas hon att fler kommuner vill ta efter Dramalogen:
– Vi tycker att vårt koncept, med integration med kultur som redskap, är unikt. Nu håller vi på att skriva en bok om Dramalogen, för att förklara modellen och hur använder man den, säger hon och berättar att man nu vill åka runt i andra kommuner och berätta om hur man arbetar.

Publicerad 28 January 2016 07:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen