Stafettpinnen:

Som hemma i löpspåren

Amanda Nilsson tränar OCR

Av
Oskar Sandström

KARLSHAMN. Amanda Nilsson känner sig som hemma i branta backar och löparspår. Sedan i somras tävlar hon i OCR, obstacle course racing och har redan hunnit med två Toughest-tävlingar.

Hon sommarjobbade på Volvo samtidigt som en hinderbanelöpare som fick med henne på träningarna med en liten grupp OCR-entusiaster. Det var så Amandas OCR-engagemang började. OCR är en träningsform som kombinerar löpning med varierande former av hinder, något som Karlshamnsbor fått stifta bekantskap med under City Madness Race.

Måste vara mångsidig

– Det är allt från att klättra till att hänga i ringar eller ta sig genom vatten och lera. Man får inte vara rädd för att skita ner sig och man behöver allt; styrka, kondition och smidighet, säger Amanda Nilsson.
Då det saknas hinder i Lingonbacken, Nytorpet och Stärnö där gruppen håller till så fokuserar träningen på backintervaller, fys- och kroppsviktsträning.
– Vi är ett gäng som tränar allt möjligt. Alla är inte med på allt,
– Jag har alltid gillat hård träning där det är jobbigt och skitigt. Det är inte hindren som är min styrka, utan löpningen, säger Amanda som har sprungit milen på 38 minuter.

Tävlat i Toughest

Hon har tävlat i Toughest i Köpenhamn och Göteborg där hon tog en 13:e respektive 8:e plats av damerna. Toughest är Nordens största hinderlopp som arrangeras flera gånger per år på olika platser i Norden. Nästa toughestlopp för Amanda blir i Malmö nästa år. I helgen som gick sprang hon Kullamannan i Helsingborg, ett terränglopp.
– Sen blir det Vasaloppet och Göteborgsvarvet.

Pulsen på topp

Som om inte det räckte är hon dessutom träningsinstruktör för högintensiv intervallträning, HIT.
– Pulsen ska vara på topp hela tiden så att du nästan måste krypa ut ur gymet.
Amanda Nilsson fick stafettpinnen från friidrottaren Thilda Särnevång och lämnar över den till Oscar Olsson, OK Skogsfalken.

Publicerad 01 November 2015 12:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen