Micke Johansson är regionchef på Bergsäker och sportchef i KRIF. Nyligen kom han på plats 20 i Sverige med insamlingen till Movember, där han samlade in 10 700 kronor. Foto: Oskar Sandström

Micke Johansson är regionchef på Bergsäker och sportchef i KRIF. Nyligen kom han på plats 20 i Sverige med insamlingen till Movember, där han samlade in 10 700 kronor. Foto: Oskar Sandström

Vi Möter:

Micke Johansson

En bergsäker sportchef från Gävle

Av
Oskar Sandström

KARLSHAMN. Att Micke Johansson är från Gävle hörs på en gång. Men hur han hamnat i Blekinge är inte lika tydligt. Resan började med ett flyttlass till Gislaved.

1997 flyttade en 20-årig Micke från Gävle ner till Småland för att spela hockey för Gislaveds SK. En säsong senare värvades han till Olofströms IK där han träffade sin fru Rebecca.
– Vi bodde i Olofström i två år innan vi flyttade till Nybro där jag spelade en säsong. Sen gick flyttlasset vidare.
Så småningom hamnade de i Haparanda där Micke spelade med Asplöven.
– Vi trivdes kanonbra där, även om det var mörkt halva året. Vi var på rensafari och fick många vänner. Det var en bra tid.
Vidare mot Tranås 2004, där Rebecca och Micke fick den första av parets två söner.
– Där hamnade jag vid ett vägskäl. Jag jobbade natt som truckförare, spelade hockey och var 26 år. Polletten trillade ner och jag insåg att jag kanske behövde göra något annat än att satsa på hockeyn.
Micke började läsa inköp och logistik på högskolan och hamnade 2005 i Karlshamn och började återigen spela hockey i Olofström och samtidigt jobba på LB-Hus i Bromölla som logistikansvarig.
– Det var en tuff tid. Jag körde på morgonen till Bromölla, körde direkt till träningen efter jobbet och sen tillbaka till Karlshamn där vi samma år påbörjade ett husbygge. När jag ser tillbaka på det året så vet jag inte hur jag orkade med det.
En nackskada satte stopp för hockeyn, med undantag för en comeback i Mörrums Hockey.
Under tiden gick LB-Hus i konkurs och Micke kontaktades av sin förra chef som gått över till ett annat företag, Bergsäker, ett företag som jobbar med omgivningspåverkan och riskanalyser vid arbetsplatser.
– Han ville att jag skulle vara med och starta ett lokalkontor. Det kändes som en stor utmaning att få bygga upp något från noll. Jag fick en telefon, dator och en tjänstebil. Idag, tre år senare är vi fyra anställda, säger Micke Johansson.
När Micke slutade med hockeyn så fick han en förfrågan om att bli sportchef för KRIF Hockey. Han tackade ja, men ville ge klubben en annan inriktning.
– Jag ville satsa på unga, välutbildade spelare som ville lägga ner energi på att bli bättre, utan att det skulle kosta för mycket. Det föll väl ut och vi lockade till oss spelare med en chans till en bra utbildning snarare än höga löner. Som idrottsförening ska vi utveckla spelarna och vi vill locka med andra parametrar än pengar.

Publicerad 22 December 2014 11:00