Det blir ett julbord för ensamma människor på julafton, berättar Kicki Olsson och Cecilia Dahl. Foto: Kristian Andersson

Det blir ett julbord för ensamma människor på julafton, berättar Kicki Olsson och Cecilia Dahl. Foto: Kristian Andersson

Nu blir julafton mindre ensam

Kicki ordnar julbord för ensamma människor

Av
Oskar Sandström

OLOFSTRÖM. Kicki Olsson som driver Kicki"s Café i Olofström arrangerar ett julbord på julafton klockan 16 för ensamma människor i Olofström. Redan förra julen fick hon idén som backas upp av Lions Club Olofström.

– Jag träffade en man förra året som sade att julen var årets värsta dag för honom. Jag kom att tänka på honom och började fråga runt om fler var intresserade att göra något för de som är ensamma på julen och det blev en stor respons, säger Kicki Olsson.
Lions Club hakade på idén och sponsrar med 3 000 kronor, överskott de fått in från julskyltningen och korvgrillningen i Kyrkhult. Dessutom har privatpersoner valt att stötta så att julbordet kan bli kostnadsfritt för ensamma Olofströmsbor.
– Flera som jag har pratat med är jätteglada för att det här blir av, för annars hade de suttit ensamma på julafton, säger Kicki Olsson.

Publicerad 22 December 2014 10:00