Max Eriksson, ?Ingela Widén och Andreas Widén är redo att bjuda in älmhultsborna till årets revy. Foto: Karl Eckhardt

Max Eriksson, ?Ingela Widén och Andreas Widén är redo att bjuda in älmhultsborna till årets revy. Foto: Karl Eckhardt

Revygäng går utanför ramarna

Av
Karl Eckhardt

ÄLMHULT. Det är bara två veckor kvar innan den stora premiären på nyårsafton. Och gänget bakom årets Älmhultsrevy - "Utanför ramarna" - är redo att bjuda på sin föreställning.
Det återstår nu bara två veckor innan "Utanför ramarna" har premiär på nyårsafton på Folkets Hus och gänget bakom uppsättningen har ägnat större delen av hösten åt att öva in sina nummer. För gänget bakom revyn är det viktigt att försöka gå utanför ramarna, vilket givetvis också märks på själva namnet som föreställningen har fått.
– Redan ifjol när vi satte upp den första revyn så ville vi testa gränserna lite och göra lite ovanliga nummer som inte hade provats på innan, säger Andreas Widén.

Hemlighetsfullt

Vad "Utanför ramarna" kommer att handla om är givetvis en hemlighet. Men Andreas Widén ger ändå en hint om vissa händelser som eventuellt kan komma att få en roll i föreställningen.
– Det kan ju vara så att en speciell tavla figurerar som i början av året köptes in, säger han.
Nyckelordet är i alla fall "Utanför ramarna". Om det sedan handlar om att gå utanför ramarna i den lokala politiken är någonting som besökare själva får ta reda på genom att se föreställningen.
Men även om det blir överraskningar för publiken så menar Andreas Widén att om man tyckte om förra årets revy "Jisses, Amalia!" så lär man även uppskatta det här årets.
– Vill de ha en riktigt kul kväll så bör de gå och se revyn. Men de bör kanske ta me sig dubbla underbyxor, för de som har svårt att hålla tätt, säger han.
Förutom Ingela och Andreas Widén kommer årets ensemble att bestå av Max Eriksson, Roland Bengtsson och Karolina Bengtsson.

Locka ungdomar

Revyn kommer främst att fokusera på Älmhult. Men enligt Andreas Widén så kommer det även att finnas en hög igenkänningsfaktor för personer bosatta utanför Älmhult.
Att få till en bredd i föreställningen har också varit en viktig fråga för ensemblen, i synnerhet för att kunna locka fler ungdomar.
– Den yngre publiken, det är egentligen den som vi vill  få in så att de kan tycka att det är riktigt kul att gå på revy. För de äldre, de går alltid, säger han.
"Utanför ramarna" har premiär på nyårsafton och spelas därefter sju gånger under januari.

Publicerad 17 December 2014 10:45