Ronnie Isacsson tycker om att gå ut och fotografera tidigt på morgonen eller sent på kvällen då det är vid dessa tider det finns störst chans att fånga djur på bild. Foto: Ronnie Isacsson.

Ronnie Isacsson tycker om att gå ut och fotografera tidigt på morgonen eller sent på kvällen då det är vid dessa tider det finns störst chans att fånga djur på bild. Foto: Ronnie Isacsson.

Djurvärldens paparazzi

Av
Oskar Tinggren

FOTO. Under flera månader har ni läsare haft möjligheten att få med era instagrambilder i tidningen. En av alla som haft detta är Ronnie Isacsson som har visat på en otrolig förmåga att befinna sig på rätt ställe vid rätt tillfälle.

Morgontrötta rävar, pigga rådjur och simsugna älgar, Ronnie Isacsson från Torpsbruk har fångat dem allihop, men detta i sin kamera. Under användarnamnet canon_man har han pumpat ut bilder från sina naturvandringar och fisketurer den senaste tiden, varav flera har hamnat på Lokaltidningens instagramsida.

– Hade jag bott inne i staden hade det alldeles säkerligen blivit mer av stadsmiljöer, men nu blir det mycket naturbilder eftersom jag är ute och går mycket. Det blir tidiga morgnar och sent på kvällarna då jag tycker om att få djur som motiv på bilderna och det är då de är ute och rör på sig, säger han.

Målar och fotar

Fotointresset har Ronnie haft med sig sedan barnsben då hans far själv var väldigt intresserad. Sedan dess har fotograferingen och konsten i form av målande gått hand i hand och avlöst varande beroende på var han har befunnit sig i livet. Tavlor hänger det flera i hemmet, både sådana han har målat själv och olika fotografier han har tagit och förstorat upp.

– Bildskapande har alltid varit ett stort intresse, men för tillfället så torkar färgtuberna ihop, nu arbetar jag mer med kameran. Jag är ute så mycket med bland annat sportfisket där man ser så mycket fin natur och så fina vyer,och då är det kul att det går att få med sig det hem i kameran.

Väggarna hemma hos Ronnie Isacsson pryds av tavlor han målat och bilder han fotograferat själv. Foto: Oskar Tinggren.

Väggarna hemma hos Ronnie Isacsson pryds av tavlor han målat och bilder han fotograferat själv. Foto: Oskar Tinggren.

”En utställning”

Vyer i all ära, men Ronnie har visat upp en otrolig förmåga att också fånga djur på sina bilder . Flera av dessa bilder kan ni hitta på hans instagramkonto (där han också byggt upp en väldig stor följarskara), bland annat alltså en väldigt sömnig räv och en älg på simtur.

– Jag var ute och körde i skogen när jag såg något som sprang över vägen längre fram, en räv. Sedan klev han upp på en sten längre bort. Det var inte så lätt att ta bilden för hade jag gått ur bilen hade han stuckit, så jag fick ta stöd på sidofönstret, på fel sida av bilen och hade en sådan tur att han satt kvar länge nog.

– Vid ett annat tillfälle var jag ute med en kanadensare när jag såg något som simmade långt borta vilket visade sig vara en älg. Så jag försökte komma ikapp för att få en bra bild, men den simmade fort och då jag bara hade mobilen med mig var jag tvungen att komma nära.

Hoppas på utställning

Detta är bara några av hans bilder som varit med i tidningen, men hans stora mål är att få visa upp sina bilder någon helt annanstans.

– Jag hoppas att folk tycker om bilderna och då vore det roligt med en utställning, men det ligger nog fortfarande i framtiden, säger Ronnie Isacsson.

Publicerad 17 December 2014 11:00