Sigge ?Angshult och Mikael Johansson från Ljungby IF ser fram emot årets upplaga av Intersport Cup. Foto: Karl Eckhardt

Sigge ?Angshult och Mikael Johansson från Ljungby IF ser fram emot årets upplaga av Intersport Cup. Foto: Karl Eckhardt

Lagen startklara för årets Intersport Cup

Av
Karl Eckhardt

LJUNGBY. Lagen är nu klara och det är dags för ännu en drabbning. I början av januari är det återigen dags den traditionella fotbollsturneringen Intersport Cup.
Den 3 januari är det dags för den 32:a upplagan av Intersport Cup. Och precis som under tidigare år har flera lag anmält sitt deltagande. Till årets turnering är det inte mindre än 17 lag som kommer att delta i turneringen. Upplägget är "9 to 9", det vill säga att turneringen börjar klockan nio på morgonen och fortsätter  hela dagen fram till nio på kvällen. Varje match är på tio minuter.
– Vi har två grupper med sex lag i vare och en med fem. Från sexgrupperna går tre lag vidare och från femlagsgruppen är det två lag. Då har vi åtta stycken som går vidare till kvartsfinalen. Grundspelet spelas som en serie, alla möter alla, säger Sigge Angshult från Ljungby IF som arrangerar turneringen.

Dalande intresse

Det är främst olika lag från Ljungby som har anmält sitt deltagande till cupen, men även ett och annat lag från Halland kommer att dyka upp. Sigge Angshult säger sig på senare år har märkt av en viss nedgång i intresset från andra klubbar i länet till att delta i turneringen.
– Vi märker att intresset för cuper, det är på dalande. Det beror väl på att det är så många som har cuper idag, säger han och pekar bland annat på att Växjö, Älmhult och Markaryd har sina egna cuper.
Cupen äger rum i Sunnerbohallen och är öppen för allmänheten hela dagen.

Publicerad 09 December 2014 13:30