Kallbadhuset börjar byggas nästa år, berättar Peter Enckell, Glenn Broberg och Daniel Johansson från Kallbadhusets Vänner. Foto: Kristian Andersson

Kallbadhuset börjar byggas nästa år, berättar Peter Enckell, Glenn Broberg och Daniel Johansson från Kallbadhusets Vänner. Foto: Kristian Andersson

Ett steg närmre för Kallbadhusets vänner

Börjar bygga nästa år

Av
Oskar Sandström

KARLSHAMN. På senaste kommunfullmäktige klubbades att Karlshamns kommun går in och köper aktier till ett värde av två miljoner kronor. Det var precis vad som behövdes för att Kallbadhusets Vänner ska få ihop de ekonomiska ramarna för att bygga kallbadhuset vid Strandpromenaden.

– Vi känner en stor glädje. Det här är något vi har jobbat för sedan det första mötet i februari 1998, säger Glenn Broberg, ordförande i föreningen Kallbadhusets Vänner.

Sex av sju miljoner

Stora och små bidrag tillsammans med sponsrande företag och privatpersoner har gjort att föreningen har fått ihop fyra av de sju miljoner som krävs för att bygga kallbadhuset. Med kommunens insats har de nu sex miljoner kronor. Av momstekniska skäl har ett bolag bildats som ska finnas i botten.
– Men det blir inga aktieutdelningar utan kommer att bli ett icke vinstdrivande aktiebolag, säger kassör Daniel Johansson.

Klart i slutet på sommaren

Med kommunens tillskott på två miljoner har föreningen nått sitt mål. Detaljplan och bygglov är klubbat sedan två år. Spaden sätts i marken någon i början på året, sedan ska kallbadhuset om allt går vägen stå färdigbyggt i slutet av sommaren. Nästa steg är att få ihop en miljon till för bygget och en extra miljon för driften av kallbadhuset.

Publicerad 09 December 2014 10:00