Olivia Klang från Karlskrona gick på Anagram Produktions öppna casting i Sölvesborg. Produktionsbolaget ska spela in ”Jordgubbslandet” nästa sommar. Foto: Oskar Sandström

Olivia Klang från Karlskrona gick på Anagram Produktions öppna casting i Sölvesborg. Produktionsbolaget ska spela in ”Jordgubbslandet” nästa sommar. Foto: Oskar Sandström

Anagram söker efter huvudrollsinnehavare

Långfilm ska spelas in på Listerlandet nästa sommar

Av
Oskar Sandström

SÖLVESBORG. Anagram Produktion som bland annat ligger bakom Hipp Hipp, Starke Man, Svenskjävel och Yarden är på gång med en ny långfilm som utspelar sig på Listerlandet. I söndags höll Anagram en öppen casting i Sölvesborg.
Filmen som ska spelas in nästa sommar heter Jordgubbslandet och är en Romeo och Julia-historia om en polsk pojke som plockar jordgubbar på Listerlandet och som lär känna en bondes dotter.
– Det är en film som handlar om fördomar mellan grupper. Nu letar vi efter bondens dotter. Vi vill ha en personlighet med de kvaliteter som vi letar efter mer än ett specifikt utseende, säger regissör och manusförfattare Wiktor Ericsson, vars föräldrar har sommarställe på Listerlandet.

Öppen casting

Anagram höll en öppen casting på Medborgarkontoret i söndags där de träffade intresserade blekingebor. Olivia Klang och Livia Skåve, båda 17 år, reste från Karlskrona för att gå på castingen. De är klasskamrater på Törnströmska gymnasiets estetiska program.
– Det kändes roligt och som en bra erfarenhet att gå på casting. Det gick bra, vi fick berätta lite om oss själva och improvisera lite och spela mot varandra, berättar Olivia Klang.
En öppen casting är ett tidigt steg i processen innan rollerna sätts. Kanske kommer den kvinnliga huvudrollsinnehavaren att vara en bleking. Filmen spelas in nästa sommar på Listerlandet.

Anagram Produktion

Anagram är ett produktionsbolag, startat av Anders Jansson och Johan Wester och som producerar film, tv- och webb-produktioner, bland annat Hipp Hipp, Intresseklubben, Äta Sova Dö och Morgan Pålsson - Världsreporter. Bolaget startades 2003.

Publicerad 09 December 2014 11:00