Josefine Perssons pyssel och inredningsintresse har bland annat resulterat i att hon nu syr och designar kläder till sin butik. Just nu jobbar hon på en vårkollektion. Foto: Stina Pettersson

Josefine Perssons pyssel och inredningsintresse har bland annat resulterat i att hon nu syr och designar kläder till sin butik. Just nu jobbar hon på en vårkollektion. Foto: Stina Pettersson

Josefine gör ständigt om familjens hem

Av
Stina Pettersson

RONNEBY. Josefine Persson som driver butiken In my house har alltid brunnit för inredning. Nu är det både hennes jobb och stora hobby.

Hon har alltid drömt om att driva en egen butik, lekt butik och när andra tjejer köpte kläder för barnbidraget köpte hon blomväxter, glasflaskor och andra inredningsdetaljer. Hennes mamma är pysslig och Josefine Persson tror att intresset kommer ifrån henne.
– Jag har alltid tyckt om att jobba med händerna, att hamra, baka, virka och sy.

När hon och familjen, som består av Andreas Göthammer, och deras son Måns-Melker, sedan köpte hus var det inte konstigt att det blev ett stort inredningsprojekt.

Slet upp golven

De gjorde om huset precis som de ville, drog ner väggar och slet upp golv. Om processen bloggade Josefine och den bloggen har uppmärksammats både i Sverige och utomlands. Bland annat har Ernst Kirchsteiger fått upp ögonen för henne och hennes hem har prytt flera förstasidor. Josefine har till och med haft en fransk stylinggrupp i sitt hem. De tog bilder och gjorde ett reportage om huset.

Anledningen till att media fortsätter att uppmärksamma Josefines hem är att hon ständigt ändrar det.
– Vi är så knäppa att vi ändrar om så att de vill kommer igen och igen. I början fick de komma för att det var kul, nu ser vi det som reklam också.

Hon och Andreas kan göra om i sitt hem flera gånger om året. Josefine tänker likadant när det gäller hemmet som när det gäller butiken.
– En del kan köra på samma sortiment hela tiden. Men vi ändrar. Stilar ändras och man måste hänga med och förändras.

Butiken följer hemmet

När de ändrar hemma ändras butikens sortiment också. Josefine kan inte sälja produkter som hon inte längre tycker om.

Numera när de gör om sitt hem sliter de inte upp golven längre, men de kan göra om en byrå och tapetsera om. Nyligen bytte de bland annat till en öppen planlösning.
– Det blir helt efter vad vi får för oss. Båda tycker att det är roligt att jobba hemma och det ger lika mycket hemma som i butiken. Vi har samma smak och tänker likadant.

Sedan Måns-Melker föddes har dock hemmet fått en annan vinkling. Nu anpassar de det efter honom.
– Nu ska allt vara praktiskt och lättstädat.

Publicerad 06 December 2014 08:00