Foto Karlshamn flyttar ut från Facebook och börjar med fysiska fototräffar för att lära av varandra. Vid startmötet var Nisse Stormlod, Kristofer Borvall, Catrin Kudo och Fredrik Martinsson med. Foto: Kristian Andersson

Foto Karlshamn flyttar ut från Facebook och börjar med fysiska fototräffar för att lära av varandra. Vid startmötet var Nisse Stormlod, Kristofer Borvall, Catrin Kudo och Fredrik Martinsson med. Foto: Kristian Andersson

Fotoentusiaster ska lära av och inspirera varandra

Foto Karlshamn startar vid årsskiftet

Av
Oskar Sandström

KARLSHAMN. Nybildade Foto Karlshamn har haft sitt första möte. Gruppen startade på Facebook, men nu har de tagit steget till fysiska träffar och planerar att träffas varannan måndag på Studieförbundet Vuxenskolan.

Kristofer Borvall tog initiativet till den Facebookgrupp som nu mynnat ut i gruppen Foto Karlshamn. I förra veckan hade de sitt första möte på Studieförbundet Vuxenskolan.
– Det började med en fråga i Facebookgruppen om vi inte kunde träffas och göra något mer av det. Nu startar vi på riktigt, säger Kristofer Borvall.

Ett annat fokus

Gruppen förklarar att de vill ha ett annat fokus än Karlshamns Fotoklubb. Nisse Stormlod utvecklar.
– När jag fotade analogt var det mer av ett hantverk. Det tog lång tid innan man såg bilderna, det var dyrt och man fick anteckna slutartid och inställningar för att jämföra. Nu är fokus mer på experimentlustan när jag kan se resultatet direkt. Jag har en otrolig respekt för dem som fotar i storformat och analogt, men vi vill vara mer prestigelösa och tillåtande.

Fotar utifrån teman

– Vi vill sporra och lära av varandra, tillägger Catrin Kudo och fortsätter.
– För mig är det kul att få tänka i nya banor. Vi hade tema mörkerfoto en vecka och fotade med stativ. Det var helt nytt för mig att stå och vänta och pröva tålamodet och vänta på den perfekta bilden. Vid ett tillfälle fotade vi hår och det var väldigt roligt att se hur olika folk tolkade det temat.

Vara med och påverka

Gruppen ser fram emot att få bygga upp något helt eget från grunden och tänker kombinera träffar med fototeman med fotoresor.
– Här har man chansen att vara med från början och vara med och påverka vad vi ska göra i Foto Karlshamn. Vi drar igång på riktigt efter nyår.

Publicerad 06 December 2014 10:00