Krönika:

Att vara en engagerad student

Av
Sofie Eriksson redaktion.halmstad@lokaltidningen.se

KRÖNIKA/HALMSTAD. Att vara engagerad under sin studietid är någonting jag starkt kan rekommendera. Jag kan inte riktigt föreställa mig hur min tid på högskolan skulle sett ut om jag inte engagerat mig eller vilken typ av person jag hade varit idag. Att jag hittade mitt hem i studentkåren kan ha varit en slump. Jag hittade många vänner i de övre årskurserna mitt första år som redan var engagerade i just studentkåren och därmed halkade jag in där. Det visade sig att jag trivdes riktigt bra och här är jag fortfarande kvar.
Jag var på en föreläsning om engagemang för ett tag sedan, där temat var: engagemang får dig att växa. Den gjorde det tydligt att det inte spelar någon roll i vad du engagerar dig i, programförening, studentkåren eller en fotbollsförening. Under föreläsningen fick vi fundera över varför vi var engagerande, vilken känsla var det som drev oss? Jag tyckte att det var en svår uppgift då det inte är någonting jag reflekterat över. Jag har engagerat mig både inom simning, studiesocial- och studentpolitiks verksamhet. En del saker har jag gjort för att de verkade spännande och utmanande och andra för att arbetet i sig har varit roligt eller att jag ville nå ett specifikt mål.
Engagemanget har fått mig att träffa otroligt mycket nya människor från andra program än mitt egna. Många av dem kommer vara vänner för livet och som jag kanske inte hade träffat om jag inte bestämt mig för att ta det där klivet. Jag har växt som människa, jag har blivit mer tålmodig och positiv. Jag har fått oförglömliga minnen.
Resan har inte alltid varit en dans på rosor för det kan det inte alltid vara. Ibland möts en av motgångar. Det är i dessa stunder jag tror att jag som person har växt som mest, oavsett om det handlat om att hålla ut tills projektet avslutats eller om det handlat om att göra någonting som är mindre roligt. Det har varit en otrolig resa som ännu inte är slut och jag tror och hoppas att jag alltid kommer att vara engagerad i någonting på sidan av.
 
Sofie Eriksson, ordförande för Halmstad Studentkår.

Publicerad 03 December 2014 15:30