Lotta Roth på Ung Företagsamhet Blekinge/Bromölla har blivit rekryterad till Nyföretagarcentrum. Foto: Oskar Sandström

Lotta Roth på Ung Företagsamhet Blekinge/Bromölla har blivit rekryterad till Nyföretagarcentrum. Foto: Oskar Sandström

Lotta Roth blir rådgivare på Nyföretagarcentrum

Lämnar Ung Företagsamhet efter 20 år

Av
Oskar Sandström

KARLSHAMN. Lotta Roth, regionchef för Ung Företagsamhet Blekinge/Bromölla har fått ett nytt jobb på Nyföretagarcentrum som rådgivare. För Lotta Roth innebär det att hon byter arbetsplats efter 20 år med Ung Företagsamhet.

– Jag vill arbeta med ett jobb som gör skillnad och det tycker jag både Ung Företagsamhet och Nyföretagarcentrum gör. Vi ger människor kunskap och en möjlighet att förverkliga sina drömmar. Vi har under åren arbetat tillsammans med Nyföretagarcentrum i regionen så steget känns inte jättelångt att ta men mycket spännande.

Fler unga nyföretagare

Hennes arbete kommer främst vara rådgivning och att få fler att känna till och söka sig till Nyföretagarcentrum inför nystart av företag.
– Med min bakgrund kanske vi kan få ännu fler unga att våga söka sig till NyföretagarCentrum för att testa sina idéer.
På Ung Företagsamhet har ni coachat och hjälpt barn och ungdomar med entreprenörskap och nyföretagande. Blir det något liknande nu, fast för vuxna människor?
– Ja det tror jag. På Ung Företagsamhet har vi arbetat med ungdomarna under ett år och följt ett företags livscykel från starta, driva och avveckla. Som rådgivare och verksamhetsansvarig för Karlshamn och Sölvesborg så hoppas jag att jag slipper avveckladelen… men det blir större fokus på starta och driva och kanske utveckla. Vi hoppas att många UF-företagare tar chansen och kommer för rådgivning i framtiden.
Lotta Roth blir kvar på Ung Företagsamhet till den 18 februari men släpper taget först efter UF-mässan den 5 mars i Lokstallarna.

Publicerad 03 December 2014 10:00