Ernst Wigforss plats invigs på söndag

Av
Nicole Blomstrand

HALMSTAD. Halmstads nyaste torg – Ernst Wigforss plats invigs på söndag den 30 november.
Marschaller kommer att visa vägen till torget från ljusfesten i Norre Katts park, över Nissan och vidare till Gamletull. Före detta finansministern Bosse Ringholm, som har både personliga och politiska kopplingar till Ernst Wigforss, deltar vid invigningen.
Invigningen inleds klockan 17.45 med Magma. Därefter blir det invigningstal av Bosse Ringholm, Henrik Oretorp (C), kommunråd och Jennie Johansson (MP) ordförande teknik- och fritidsnämnden.
Platsen är uppkallad efter Ernst Wigforss, den socialdemokratiske ideologen från Halmstad som var finansminister under flera mandatperioder. Ernst Wigforss plats ligger på Gamletull (Sven Jonsons gata/Stellan Mörners gata).
På det nyrenoverade kontorshuset från Nordiska filt-epoken så kommer det att projiceras ett bildspel. Efter invigningen fortsätter programmet med att Bosse Ringholm berättar om de citat som kan ses på torget under en föreläsning arrangerad av Wigforssföreningen. Allmänheten hälsas välkomna cirka klockan 19.00–20.00 i Nissansalen på Stadsbiblioteket.
 

Publicerad 28 November 2014 09:00