Ann Westin iklär sig rollen som ”jobbit” när hon ställer sig på scenen i sin show och talar om just allt det som kan vara jobbigt i livet. Foto: Robert Eldrim

Ann Westin iklär sig rollen som ”jobbit” när hon ställer sig på scenen i sin show och talar om just allt det som kan vara jobbigt i livet. Foto: Robert Eldrim

En jobbit på scen i Växjö

Av
Oskar Tinggren

STAND-UP. Två gånger korad till årets kvinnliga komiker, ändå är detta första gången Ann Westin åker runt med en egen show. Något som kan vara lite ”jobbit”. – I den här showen är det jag som är en jobbit, säger Ann Westin.

Jobbit, det är namnet på den humorshow som Ann Westin redan har turnerat runt stora delar av Sverige med och som hon tar ett nytt tag kring när hon drar med den till Växjö. Som namnet på showen antyder handlar den om sådant som är jobbigt, något det finns en hel del av.

– Det kommer att handla om barnuppfostran och barn generellt, om sjukförsäkring och mycket om vården och om utseende. Det handlar inte om att livet är jobbigt utan om sådant som jag funderar över. Jag går igång på sådant som andra går igång och reagerar på, säger Ann Westin.

Organisk show

Trots att hon har turnerat i över 18 år är detta första gången hon åker runt med en egen föreställning, något som också det kan vara lite jobbigt. Men då det var premiär redan i våras är hon varm i kläderna vid det här laget, även om hon beskriver showen som organisk och något som alltid förändras.

– Det känns väldigt bra att ha något eget och att ha en egen publik. Jag har rest runt mycket till olika klubbar tidigare och då kommer folk som tänker: Henne vill jag se. Och det är skönt. Att skriva själva föreställningen blev lite svårare då ämnet är så stort, det finns ju så mycket som är jobbigt.

– Men i stand-up kan du hela tiden ta in saker som händer runtomkring dig och då förändras allt litegrann. Ta bygget i Värtahamnen och olyckan som var där till exempel, alla underleverantörer som måste ta ansvar och bara skiter i det, sådant kan jag bli helt galen på.

”Gillar att turnera”

För till Växjö kommer hon alltså den 29 november. Hon har redan uppträtt i de större städerna och nu är det dags att beta av de södra delarna av Sverige, och det är något hon gillar, att resa runt.

– Det spelar egentligen ingen större roll var jag är, men jag gillar att vara ute i landet. På mindre ställen kan jag uppleva att det blir lite bättre sammanhållning, att man bjussar mer på sig själva som publik. Och jag gillar som sagt att turnera och träffa folk, det är något jag har gjort i 18 år nu.
Inte speciellt jobbit alltså.

Publicerad 28 November 2014 11:00