Världsaidsdagen uppmärksammas i Halmstad

Av
Nicole Blomstrand

HALMSTAD. Den 1 december infaller Världsaidsdagen, World Aids Day. I Halmstad arrangeras denna dag en föreläsning med tema hiv/aids på Stadsbiblioteket.
Föreläsningen, som arrangeras i samarbete med RFSU Halland, ger en bild av det aktuella hiv-läget i världen, Sverige och Halland. Men även en personlig skildring om hur det är att leva med och nära hiv, kopplat till samhällets attityder och normer.
– Vi vill uppmärksamma hiv och då inte bara som ett virus och sjukdom. Utan också att visa sitt stöd för de som lever med hiv idag och hedra dem som dött, säger Tomas Johansson bibliotekarie på Stadsbiblioteket i ett pressmeddelande.
– Vi vill ge hiv ”ett ansikte”, vilket är skälet till att vi bjudit in Mikael C Ericsson. Hans berättelse om livet tillsammans med Lars som var hiv-smittad i många år sätter fingret på just det som nämnts ovan. Hans historia tar upp kärlek, vänskap, homosexualitet, attityder, hiv och aids. Vår förhoppning är att besökaren ska känna att den går hem med nya kunskaper, ökade insikter och nya värderingar i linje med RFSU:s tre grundpelare – ”De tre friheterna”: att vara, att välja och att njuta, säger Birgitta Jönsson på RFSU Halland.
 
MISSA INTE!
Föreläsningen ”Hur är det att leva med hiv?” måndagen den 1 december klockan 18.30 på Stadsbibliotekets Hallandsscen.
 

Publicerad 27 November 2014 11:22