På söndag är det första advent. I Halmstad city blir det julskyltning och Halmstads lucia ska krönas. Foto: Mostphotos

På söndag är det första advent. I Halmstad city blir det julskyltning och Halmstads lucia ska krönas. Foto: Mostphotos

Julskyltning och kröning på första advent

Av
Nicole Blomstrand

HALMSTAD. På söndag, den 30 november, är det första advent. I city blir det traditionsenlig julskyltning och butikerna håller öppet.
Klockan 15.00 finns det möjlighet för familjer, barn och ungdomar att följa med på en tomteparad. Paraden börjar vid Norre port och går genom centrum ackompanjerad med musik och sång. Avslutningen sker på Stora torg där det blir dans runt granen. Nytt för i år är att dansare från Dansstudion Halmstad medverkar i paraden och runt i dansen runt granen. Efter dansen finns tomten på plats och delar ut godispåsar till alla barn. Klockan 17.30, på Stora torg, blir det kröning av Halmstads lucia.
I Norre katts park arrangeras ”Allt ljus på Norre katt” och parken förvandlas till ett utomhusgalleri för ljuskonst. På olika platser i och omkring parken kommer du se lysande konstverk av lokala konstnärer.
På andra platser i Halmstad anordnas det också aktiviteter på första advent. I handelsboden Lyckebo i Simlångsdalen blir det på söndag musikunderhållning och möjlighet att se Görans tomteverkstad.
 

Publicerad 27 November 2014 10:00