Var du än befinner dig i Alvesta kommun så kan du vara säkert på att det finns någon form av advents- eller julrelaterad aktivitet i din närhet.

Var du än befinner dig i Alvesta kommun så kan du vara säkert på att det finns någon form av advents- eller julrelaterad aktivitet i din närhet.

Julskyltning i hela kommunen

Av
Oskar Tinggren

JUL. Julmånaden december och första advent ligger för dörren och parat med detta brukar ofta vara julskyltningar och marknader av olika slag. I Alvesta kommun blir det en hel del av detta, allt för maximal julstämning.
I Alvesta kommer det knappast vara brist på aktiviteter den 28 november då de har sin julskyltning. Det kommer finnas att göra hela dagen, redan från morgonen och hela förmiddagen igenom, men allt drar igång kl 14 med bland annat godisregn och olika uppträden på scenen.

Julstämning

– Vi kör en lördag igen för att vi inte ska konkurrera med Växjös julskyltning och jag skulle säga att den skiljer sig från tidigare på så sätt att det inte varit så mycket som hänt alls tidigare. Vi är lite sent ute i år tyvärr, men vi vill göra det ännu större kommande år och skapa lite livat i stan också, säger centrumledaren Cathrin Lindgård.
I Vislanda, Grimslöv, och Moheda kommer det också vara marknader i varierande storlekar och omfång vilket gör att var du än befinner dig i kommunen så får du tillfälle till att insupa lite tidig julstämning redan till helgen.

Alvesta.
?Kl 14 lördagen den 29/11. Mängder med aktiviteter.
Vislanda.
?Fredag eftermiddag den 28/11 vid ICA. Lotter, korv och pepparkakor.

Moheda.
?Söndag den 30/11 kl 14 är det julmarknad och aktiviteter för barnen vid bion.

Grimslöv.
?Julmarknad vid föreningslokalen kl 14:30 lördag den 29/11.

Rydaholm.
?Tomtenatta den 18/12. Kvällsöppna butiker och fyrverkerier.

Publicerad 27 November 2014 11:00