STEFAN NILSSON omgiven av husägaren Karin Olsson och kunden TeamSportias Peter Stridfeldt vid invigningen av den nya lokalerna. FOTO: Peter Enckell

STEFAN NILSSON omgiven av husägaren Karin Olsson och kunden TeamSportias Peter Stridfeldt vid invigningen av den nya lokalerna. FOTO: Peter Enckell

Internationell mötesplats skapas

Didrikson får havsutsikt

Av
Peter Enckell

CARLSHAMN När Didrikson flyttade sitt kontor till det som en gång varit segelmakeri i Vägga Fiskehamn visste man säkert vad man gjorde.
Platsen är idealisk för ett företag som säljer kläder med väderbitna sjöfarare som förebilder och målgrupp. Företaget som grundades 1913 i Grundsund har idag huvudkontor i Borås och ägs av riskkapitalbolaget Herkules som även bland annat äger Espressohouse och Estrella. Stefan Nilsson som är företagets representant i södra Sverige är också han delägare tillsammans med en rad nyckelpersoner.
-Det vi nu satsar på är vår VD Sören Andreassons mål att fördubbla omsättningen och för att klara detta nå en internationell marknad. Därför har vårt kontor i Carlshamn med sitt unika läge blivit något av en central för internationaliseringen.
I lokalen som ägs av Karin och Ola Olsson hyrs ut till Fredrik Hermansson som i sin tur hyr ut till Stefan Nilsson. I lokalen finns även modehuset Jansens kontor och lager.
Stefan Nilsson är för övrigt också delägare i företaget Roll Up-kungen. Det är en företagsam grupp som nu samlas i Vägga som är ett av Carlshamns intressantaste utvecklingsområden.

Publicerad 27 November 2014 10:00