”Vi ?har 21 säckar här uppe. Sammanlagt kan det stå 60 personer samtidigt och slå på säckarna” säger huvudtränaren Ivan Simic. Till vänster står talangen Filip Ebers. Foto: Karl Eckhardt

”Vi ?har 21 säckar här uppe. Sammanlagt kan det stå 60 personer samtidigt och slå på säckarna” säger huvudtränaren Ivan Simic. Till vänster står talangen Filip Ebers. Foto: Karl Eckhardt

Boxare startar nytt

Av
Karl Eckhardt

LJUNGBY. Som stans nyaste boxningsklubb siktar TeamLjungbyBox IF högt. Det är inte bara antalet medlemmar som ska stiga.
Högst upp i en av Hammarskolans lokaler håller de till: stans nyaste boxningsklubb TeamLjungbyBox IF. I den nyöppnade träningslokalen som klubben ägnat de senaste månaderna åt att renovera pumpar musiken ur högtalarna medan medlemmarna tränar för fullt.
– Vi har 21 säckar här uppe. Sammanlagt kan det stå 60 personer samtidigt och slå på säckarna. Så vi har bra med plats här uppe, säger Ivan Simic som är huvudtränare i klubben.
För närvarande har klubben ett trettiotal medlemmar. Men ambitionen är att växa sig stora. Inte enbart när det gäller medlemsantalet utan även på tävlingssidan.

Idéen föddes

Officiellt startade föreningen upp våren 2013. Men det är först nu, när de nya lokalerna i Hammarskolan är färdigrenoverade, som föreningen på allvar har börjat gå ut med sin verksamhet. I helgen deltog klubben till exempel i tävlingen King och the Ring i Borås som är en av världens största boxningstävlingar. Och fler tävlingar framöver kommer det även att bli.
Trots klubbens höga ambitioner på tävlingssidan så förklarar Ivan Simic att man vill vara en bred boxningsklubb som även har plats för motionsboxare.
– Vi inriktar oss först och främst mot motionärer, skolor och företag. Det är därifrån boxarna kommer sen, säger han.
Även om klubben är ny så har de fått en hel del draghjälp med att starta igång verksamheten: ett trettiotal sponsorer har till exempel redan värvats.
Och att det nu kommer att finnas två boxningsklubbar i Ljungby ser inte Ivan Simic som ett problem:
– Eftersom det redan finns en klubb så måste vi visa oss konkurrensdugliga mot dem. Och då måste vi ha en komplett lokal, säger han.

Höga ambitioner

TeamLjungbyBox IF har höga ambitioner på tävlingssidan.  Medlemmen Filip Ebers satsar på ett nå riktigt långt inom sporten.
– Det finns inte en handfull människor som har det öga och den talangen som Filip har, säger Ivan Simic.
Målsättningen är redan satt: första anhalt är SM nästa år och därefter går flyget till OS i Rio de Janeiro 2016.
Filip Ebers tror själv att det är en fullt realistisk målsättning - det som enligt honom nu krävs är att ligga i rejält med träningen och tävlandet de kommande månaderna.
– Hög prestation i tävlingar framöver, både i SM och i alla andra stora tävlingar. Det gäller att vinna, säger han.

Publicerad 27 November 2014 09:30