Ruskin arms.

Ruskin arms.

Ruskin arms debuterar med Iron Maiden-hyllning

Av
Malin Nilson

GNOSJÖ. De har funnit varandra över bandsgränserna och hittat en gemensam nämnare i kärleken till Iron Maiden. I ett år har Ruskin Arms repat och nu blir det premiärspelning på Gnosjökrogen.
Ruskin Arms bildades för två år sedan när kompisarna Filip Peterson från Gislavedsbandet Stormhold och Simon Lundh från Värnamobandet Dethrone kom på iden att börja spela Iron Maiden-covers. De är båda "galna Iron Maiden-fans", som de uttrycker det, och det enda som fattades var att hitta fler duktiga musiker med samma passion. Det fann de i bandkollegorna Jan Ekberg, Stormhold och Jonas Carlsson, Dethrone. Det nya bandet blev komplett med gitarristen Oscar Kroon från bandet Pokerstarz, som tidigare spelat i Stormhold. Tillsammans har de nu repat såväl kända som mindre kända Iron Maiden-covers i ett år. På fredag står de på scen ihop för första gången på Gnosjökrogen och trummisen Simon Lundh berättar att förväntningarna är höga.
– Vi har jäkligt kul ihop när vi repar och hoppas på att det kommer bli minst lika kul när vi tar ut dessa underbara låtar på scen, framför en sjungvillig publik!

Publicerad 26 November 2014 15:00