Lennart Svensson, som är med i klubbens arenagrupp, jobbar med att skapa isen. Foto: Stina Pettersson

Lennart Svensson, som är med i klubbens arenagrupp, jobbar med att skapa isen. Foto: Stina Pettersson

Nu börjar säsongen på isarenan

Av
Stina Pettersson

RONNEBY. Nu är isarenan i Lugnevi igång. Den 28 november ska allmänheten äntligen få beträda isen igen och den 29 spelar Fredriksbergs bk sin första hemmamatch för säsongen.

870 000 liter vatten krävs för att skapa isen på Lugnevi. I år har föreningen fått vänta lite längre med att frysa på arenan eftersom det har varit så milt väder. Det har inneburit att A-laget har fått ställa in en hemmamatch.
– Anläggningen klarar att frysa när det är 10 grader men det blir dyrare då, förklarar Lars Andersson, representant från klubbens marknadsgrupp.

Spelar i division 1

Nytt för denna säsong är att klubbens A-lag har gått upp till division 1, den tredje högsta i bandy. De har även startat ett B-lag som kommer att spela i division 2.

Till den här vintern finns en åskådarläktare på plats och det finns planer på en kälkbacke för barn, men det ligger några år framåt i tiden.

Kan bli en avgift

Förutom klubben används isarenan av skolor från länet och allmänheten. Förra året hade den totalt omkring 25 000 besökare varav 15 000 var allmänheten. Sedan tidigare går det att lämna en frivillig avgift till föreningen, annars har inträdet varit gratis. Nu finns det dock funderingar på att börja ta betalt från alla utom kommunens skolor.
– Jag ser ingen skillnad i upplägget för Brunnsbadet och isarenan. Det borde vara samma betalning för alla anläggningar, säger Lars Andreasson, representant för marknadsgruppen.

Han menar att om alla bidrog med tio kronor skulle det resultera i 150 000 kronor till arenan. Klubben får i dag ett driftbidrag från kommunen men det täcker inte alla utgifter.

Publicerad 26 November 2014 08:00