Hasslöfestivalen 2015 blir den sista

Av
Tinna Hiller Andreasson

KARLSKRONA. Paraply Produktion planerar för att nästa sommar genomföra den största Hasslöfestivalen någonsin. Samtidigt meddelar arrangörerna att 2015 års festival också blir den sista.

Har vuxit under tre år

Hasslöfestivalen har under de senaste åren vuxit från en dag till tre och från elva artister till 24. Även publiken har blivit avsevärt större, från 3 500 besökare till strax under 10 000. Skälen till att festivalen läggs ner efter nästa sommar är bland annat att man har haft problem med elen, vilket inte har kunnat lösas på tre år. Men även att det har varit brist på uppbackning från kommunen på andra områden.

Brist på uppbackning

– Det handlar inte om kronor och ören, utan problemet är mycket större än så. Vi har alltid stått på egna ben och förväntar oss inte pengar från kommunen, utan det handlar mer om infrastruktur, kommunikation med bussar och båtar, hållbar och tillräcklig strömförsörjning, sophantering och marknadsföringen av Karlskrona som destination, säger Robin Åkerman.

Hjärtat i Karlskrona

Paraply Produktion driver även evenemang utanför Blekinge, bland annat i Kalmar och Kristianstad, och saknar inte anbud från andra håll i sydöstra Sverige.
– Vi har hjärtat här och vill allra helst göra saker i Karlskrona, men vi kan inte jobba hur mycket som helst ideellt. På andra orter har man förstått att alla måste hjälpas åt. Kommun och näringsliv måste samverka och kommunen har ett ansvar att leda detta, menar Robin Åkerman.

Efterlyser minnen

Inför festivalen nästa år planerar Paraply Produktion att ta fram någon form av minnestrycksaker och efterlyser nu bilder, anekdoter och filmer. Den första artisten kommer att avslöjas den 27 november och samma dag släpps biljetterna.

Publicerad 26 November 2014 08:00