Högvilt och julbockar är Sandelius julshow på Eriksberg, med premiär i morgon. Foto: Jimmy Thornell

Högvilt och julbockar är Sandelius julshow på Eriksberg, med premiär i morgon. Foto: Jimmy Thornell

Julshowspremiären är bara runt knuten

Högvilt och Julbockar på Eriksberg

Av
Oskar Sandström

ÅRYD. Den 27 november har Sandelius Kultur & Nöjes julshow ”Högvilt och julbockar” premiär på Eriksberg. Det blir Sandelius andra år med julshow på Eriksberg och i år tänker de satsa ännu mer på musiken.

Det är ett knastrigt telefonsamtal från London. Ensemblen har rest iväg för att ladda batterierna, shoppa scenkläder och hämta inspiration från Londons teaterscen. I morgon torsdag den 27 december har julshowen premiär.
– Det har gått bra under hösten. Alla har varit väldigt upptagna med andra projekt så det har varit tajt om tid. Men ensemblen är rutinerad och vi har repeterat utifrån hur folk jobbar. Johan Hardings studio i Johannishus har fungerat jättebra, säger Elin Sandelius.

Mer fart och fläkt

Julshowen Högvilt & Julbockar kommer att satsa mer på musik och ha lite mer fart och fläkt.
– Vi har försökt att få till en bra blandning med lite kul och bus. Det blir ett smörgåsbord av allt möjligt och i Eriksbergs anda. Tomten som var med oss förra året (Mats Sandelius) kommer att få en egen show i år.

Anpassat till lokalen

I år är det många julbord och julshower i Carlshamn som konkurrerar om julgästernas uppmärksamhet. Elin Sandelius säger att de kommer att fokusera på det de gör bäst.
– Vi gör det vi är bra på, en helhet som är anpassad till Eriksberg som lokal och deras gäster. En blandad underhållning med stämsång och aktiviteter, men utan att bli för pretentiösa.

Publicerad 25 November 2014 14:00