Sonja Larsson med den vinnande teckningen. Foto: Karl Eckhardt

Sonja Larsson med den vinnande teckningen. Foto: Karl Eckhardt

Sonja vann pris åt hela klassen

Av
Karl Eckhardt

LJUNGBY. Den 19 december delas årets miljökalender ut till samtliga hushåll i Ljungby. Och den bild som kommer att pryda januari månad är Sonja Larssons teckning.
Det är nu andra året i rad som kommunen arrangerar en teckningstävling för att få fram de bästa teckningarna som ska ingå i miljökalendern som delas ut till alla Ljungbybor i mitten av december.
I år kom 93 bidrag in som juryn var tvungen att ta ställning till och tolv av dessa kommer att pryda varsin månad i kalendern. Men det var en teckning som särskilt stod ut i mängden enligt juryn: Sonja Larssons teckning som föreställer en apa som visar hur man inte ska göra med batterier. Hennes teckning kommer nu att få pryda januari månad i kalendern.
Inför hela klass 83A på Kungshögsskolan fick därför Sonja Larsson ta emot sitt pris från kommunalrådet Ann-Charlotte Wiesel: ett diplom och en experimentell miljölektion för hela klassen med Jan Sjökvist. Sjökvist har ett förslutet inom Experimenthuset i Växjö.
Sonja Larsson var glad över att ha vunnit tävlingen:
– Det är jätteroligt, jag har inte vunnit andra tävlingar innan, så det är första gången. Det känns jättekul!, säger hon.

Publicerad 21 November 2014 08:00