OKTOBERVINNARNA flankerade av bankens VD Henrik Kördel tv och Oliver Lundgren Photomic th, Thomas Larsson, Leif Florén, Roland Andersson och Stefan Uméns syster. FOTO: Kristian Anderssson

OKTOBERVINNARNA flankerade av bankens VD Henrik Kördel tv och Oliver Lundgren Photomic th, Thomas Larsson, Leif Florén, Roland Andersson och Stefan Uméns syster. FOTO: Kristian Anderssson

Slutspurt i Fototävlingen

Bilderna blir snart historia

Av
Peter Enckell

CARLSHAMN. Den fototävling som pågår och som dokumenterar kommunen under jubileumsåret närmar sig nu finalen. Två månadsvinster återstår att redovisa. Oktobers IPad-vinnare hade lite komiskt just en padda som motiv.
Fototävlingens bidrag presenteras på www.Karlshamn2014.se. Här kan man gå in och kolla alla bilder som vem som helst kan lägga ut. När året är slut upphör möjligheten att lägga in bilder men det gigantiska fotodokumentet över Karlshamn2014 kommer att ligga kvar för överskådlig tid. Det är med andra ord möjligt att dokumentera sin familj, trädgård, husdjur eller favoritplats med en kamera vilken som helst. Det enda du behöver göra är att lägga upp den på sidan.
– Tanken är att det ska bli någon form av fysisk dokumentation också säger projektledaren Bengt-Göran Welander.
Hela detta jubileumsprojekt har tillkommit tack vare Sparbanken som även den jubilerar i år med sina 185 år och Photomic som svarar för all hantering av bilderna och framtagning av de canvastavlor som varje månads etappvinnare får. Oliver Lundgren är projektledare på fotoföretaget och berättar att det strömmar in bilder. Det finns ett filter som gör att bilder som kan väcka anstöt helt enkelt censureras.

Leif Floréns vinnarbild. För paddan fick han en padda

Leif Floréns vinnarbild. För paddan fick han en padda

Oktobervinnarna

Den vinnande bilden är tagen av Leif Florén och motivet är en närbild på en padda. Bilden är precis som de övriga som ett konstverk och är den av alla bilder som fick flest röster. Porträttet av en padda resulterade i storvinsten en Ipad.
Övriga kategorivinnare är Roland Andersson från Mörrum som fångat sin katt jagandes ett rådjur på en allmänning utanför tomten. Roland är för övrigt sambo med Berit Larsson som i sin tur är mamma til Thomas Larsson, även han en kategoriuvinnare för sin bild som är tagen under Kulturnatten där det vare ett eldfängt skådespel på torget.
Den fjärde kategorivinnare är Stefan Umén som vid prisudelningen representerades av sin syster. Stefan har på ett konstnärligt sett fångat hamninloppet med Pål Svenssons Tre fossiler och ”torgets” storgatsten som inramning och förgrund. Spelet mellan kultur och industri med en spegelblank vattenyta emellan gör att vi på Commersen - som för övrigt också sponsrar denna tävling -utser den till Månadens bild.
peter enkell
peter@commersen.se

Publicerad 19 November 2014 12:00