Emily Palander på Salong Vacker är en av Svenskt Näringslivs finalister i ”Blekinges mest företagsamma människa”. Foto: Kristian Andersson

Emily Palander på Salong Vacker är en av Svenskt Näringslivs finalister i ”Blekinges mest företagsamma människa”. Foto: Kristian Andersson

Stärkt av företagandet

Emily Palander är en av finalisterna

Av
Oskar Sandström

OLOFSTRÖM. Emily Palander är en av de nominerade finalisterna till Svenskt Näringslivs ”Blekinges mest företagsamma människa”. Hon är ägare till Salong Vacker som snart står inför en expansion.
Emily startade sitt företag som sidoverksamhet för sex år sedan medan hon jobbade som butiksbiträde.
– Jag startade i en gammal hattaffär, när där jag bodde. Då gjorde jag bara naglar och hade inte en tanke på att jag en dag skulle kunna anställa medarbetare.
Hon vidareutbildade och fick genom det fler och fler kunder och det spred sig. I nuläget är hon uppe i 23 utbildningar.
– Sen fick jag barn. När han fyllde två så kände jag att ville satsa mer. Så jag sade upp mig från jobbet och satsade helt på företaget.
Sedan två år ligger Salong Vacker i en lokal nära centrum och Emily har tre medarbetare.
– När jag flyttade in tänkte jag att 100 kvadrat var stort och svårt att fylla. Vad ska jag göra med all yta? Nu är vi trångbodda och jag letar efter något större. Mitt mål är att kunna erbjuda en komplett skönhetssalong. Det ska vara lugnt och skönt och kännas tryggt att vara här.

Nätverka är viktigt

En viktig del av att vara företagare och därigenom företagsam är att nätverka och samarbeta med andra företagare, säger Emily Palander.
– Jag älskar att planera och att vara aktiv. Att jobba med andra företagare är superkul. Det är också viktigt att vara med olika event. Mans syns och är med när något händer.
Emily säger att livet som företagare har stärkt henne som person.
– Jag vågar mer nu. Jag tror att alla kan lyckas bara man vågar göra något. Men det som gjort mig starkast är kunderna. De har gett mig självförtroendet och har trott på mig.

Öppar skola

Snart kommer Emily att ta ett nytt steg i karriären.
– Jag ska gå en lärarutbildning för naglar i januari för att på sikt öppna en skola i Olofström.

null

Publicerad 18 November 2014 15:00