Seminarier sätter hållbar konsumtion i fokus

Av
Nicole Blomstrand

HALMSTAD. Hallå där Jennie Thronée, som arbetar på enheten för naturvård och miljöövervakning på länsstyrelsen i Halland.
 
Kan du berätta lite mer om seminarieveckan med namnet ”Är du en klok konsument?” som anordnas den här veckan?
– Det är något vi anordnar tillsammans med kommuner i Halland och Region Halland. Temat är hållbar konsumtion och avfallshantering och under veckan anordnas det flera seminarier på olika platser runt om i länet.
Vad händer i Halmstad?
– Veckan inleds med en föreläsning på Scandic hotell i Halmstad fredagen den 21 november. Föreläsningen har namnet ”Så är du med och förändrar världen” och det är Caroline Petersson, medgrundare av magasinet Camino, som håller i den. Seminarieveckan avslutas också i Halmstad den 28 november, på samma plats, med en föreläsning som heter ”Rik på riktigt” med Fredrik Warberg.
Varför anordnar ni seminarier på detta tema?
– Vi har ett miljömålsuppdrag och ska verka för att nå våra miljömål. Detta ser vi som ett led i det arbetet och genom att samarbeta med flera aktörer får vi större genomslagskraft. Vi anordnade en seminarievecka för 1,5 år sedan och det blev uppskattat så därför valde vi att satsa på det igen.
 

Publicerad 18 November 2014 12:00