Budgeten innehåller flera satsningar på skola och förskola. Totalt ska det finnas 34 nya förskolor i Halmstad inom en treårsperiod. Arkivfoto: Nicole Blomstrand

Budgeten innehåller flera satsningar på skola och förskola. Totalt ska det finnas 34 nya förskolor i Halmstad inom en treårsperiod. Arkivfoto: Nicole Blomstrand

Satsning på skola och förskola i budgetförslag

Av
Nicole Blomstrand

HALMSTAD. I förra veckan presenterade ”femklövern+” sitt budgetförslag för de kommande åren.
– Satsningarna på skolan, förskolan och att få fler i arbete fortsätter. Dessutom har budgeten en tydlig kulturprofil, säger kommunstyrelsens ordförande Carl Fredrik Graf (M) om det förslag till planeringsdirektiv med budget som de sex partierna presenterade för några dagar sedan.
Plusset i femklövern+ står SPI för, tillsammans har sex partier lagt fram sitt gemensamma budgetförslag för de kommande åren.
Barn- och ungdomsnämnden är det område som får det enskilt största ekonomiska tillskottet. I grundskolan rör det sig om 30 miljoner kronor 2015, 48 miljoner kronor 2016 och 70 miljoner kronor år 2017. Motsvarande siffror för förskolan är 20 miljoner kronor 2015, 26 miljoner kronor 2016 och 33 miljoner kronor 2017. Pengarna ska i huvudsak gå till fler pedagoger inom verksamheterna.
– Vi ser en fortsatt stor efterfrågan på förskoleplatser under kommande år. Utöver de 34 nya förskoleavdelningar som ska byggas till och med 2017, finns medel för att ersätta minst 17 äldre förskoleavdelningar, säger Tove Bergman gruppledare (MP).
I december ska kommunfullmäktige ta ställning till budgetförslaget.
 

Publicerad 17 November 2014 11:54