Spel fyller Stadsbiblioteket i Halmstad

Av
Nicole Blomstrand

HALMSTAD. I morgon, lördagen den 15 november, uppmärksammar Stadsbiblioteket den Nordiska speldagen. Halmstads spelföreningar finns på plats och det finns möjlighet att testa flera olika sorters spel.
 
– Spel är en spännande kulturyttring och den interaktiva berättelsen som till exempel finns i olika datorspel är verkligen värd att uppmärksamma av oss på biblioteket som arbetar med berättelsen i fokus, säger Jessica Istenes, bibliotekarie på Stadsbiblioteket i ett pressmeddelande.
Evenemanget pågår mellan 12.00–16.00 på hela entréplan och i Klarasalen och är ett samarbete mellan Stadsbiblioteket och Halmstad United Gamers, Halmstad Arcade, Halmstad Figurspels Förening samt Medeltidsbyn Primus Vicus
I år uppmärksammar Nordisk speldag även problematiken inom spelkulturen som har ett rykte om sig att vara utestängande för tjejer. Anna Erlandsson, som själv är en aktiv del i spelvärlden, föreläser om vanliga fördomar och problem som drabbar en när man är tjej och nörd, samt om hur man kan arbeta för ett mer inkluderande klimat för tjejer i spelvärlden.
– Vi hoppas att alla Halmstadbor ska upptäcka glädjen kring spel, få information om vilka föreningsmöjligheter som finns och förhoppningsvis träffa nya människor genom gemensamma intressen säger Jessica Istenes.
 

Publicerad 14 November 2014 08:30