Niklas Andersson kan bli Årets mest företagsamma människa i Blekinge 2014. Foto: Tinna Hiller Andreasson

Niklas Andersson kan bli Årets mest företagsamma människa i Blekinge 2014. Foto: Tinna Hiller Andreasson

”Färskvaror är en utmaning”

Niklas Andersson kan bli Blekinges mest företagsamma människa 2014

Av
Tinna Hiller Andreasson

NÄTTRABY. Niklas Andersson driver sedan ett drygt år tillbaka Grönsakshandarna Karlskrona AB. Nu har han chans att bli utsedd till Blekinges mest företagsamma människa 2014.
Bakom tävlingen står Svenskt Näringsliv, som har vaskat fram fem finalister i länet. Nu är det upp till allmänheten att rösta fram en vinnare via organisationens hemsida.
I juni 2013 startade Niklas Andersson Grönsakshandlarna i Nättraby, där han också är bosatt.
– Det är jättekul att bli nominerad! Det jag först kom att tänka på var att Robin Åkerman, som jag ser upp till mycket, vann tävlingen förra året.

Företaget växer

Niklas har alltid jobbat med frukt och grönt. Redan som nittonåring började han på ett grossistföretag, som han senare själv tog över. Därefter skötte han frukt- och grönsaksavdelningen i en livsmedelsaffär, men lusten att driva eget företag var stark.
– Det ger mig en utmaning. Det är hur mycket som helst att följa med i och hålla ordning på. Vi växer hela tiden och måste ha mer personal, fler bilar och större lokaler.
Företaget har fyra tillsvidareanställda och tre personer som jobbar extra. Kunderna finns över hela Blekinge, men även i Småland och Skåne.
– Vi är inte klara med Karlskrona än och sedan håller vi på uppåt landet för att skaffa nya kunder, förklarar Niklas.

Har butik på Trossö

Under bolaget finns dessutom ytterligare tre företag. Det är Kravboxen.se, Grönsakskassen.se samt butiken Parken Frukt & Grönt på Trossö. För Niklas innebär verksamheten arbete sju dagar i veckan.
– Vi får leveranser varje dag. Måndag till fredag jobbar jag från fyra på morgonen till sex på kvällen, på helgerna blir det lite mindre.
Hur orkar han?
– Det är att nog för att det är så roligt! Att komma hit och plocka ihop ordrarna är det roligaste som finns. Det är kul med färskvaror, att följa säsongerna, säger Niklas.

Är själv förvånad

Marknadsföringen har Niklas ända sedan starten skött via Facebook. Han är själv förvånad över hur snabbt företaget har vuxit, men tror att han vet vad framgången beror på.
– Vi är glada och gör allt för att ordna fram frukten och grönsakerna som våra kunder vill ha. Det är det vi jobbar med.

Läs om de övriga finalisterna på Commersen.se

null

Publicerad 14 November 2014 15:03