Susanne Andersson och Johanna Karlsson är båda matlagningsveteraner från TV.Foto: Tinna Hiller Andreasson

Susanne Andersson och Johanna Karlsson är båda matlagningsveteraner från TV.Foto: Tinna Hiller Andreasson

Två TV-kockar i en kiosk

Susanne och Johanna har båda varit med i "Halvåtta hos mig"

Av
Tinna Hiller Andreasson

KARLSKRONA. Vid centralstationen i Karlskrona är chansen stor att man får handla av en TV-kock. I kiosken jobbar nämligen två personer som har varit med i ”Halvåtta hos mig”.
Susanne Andersson blev ”Leopardkvinnan” med hela svenska folket när hon nyligen deltog i matlagningsprogrammet i TV4. Hon är också ett välkänt ansikte för kunderna i järnvägskiosken.
Där är hon dessutom kollega med Johanna Karlsson från Ronneby, som var med i ”Halvåtta hos mig” för ett år sedan. Eftersom totalt fyra personer arbetar i kiosken innebär det att femtio procent av personalen har lagat mat i samma TV-program, vilket torde vara rekord.

Blev övertalad

Varken Susanne eller Johanna hade tidigare haft en tanke på att de någon gång skulle vara med i programmet.
– När de ringde mig sa jag ”Glöm det”, men sedan började de med sin övertalningsteknik, berättar Susanne, som inte ångrar att hon tackade ja.
– Det var en upplevelse! Det var inte nervöst alls utan jag gjorde som vanligt. De försökte inte göra om en, utan man skulle vara sig själv.

Skulle tacka ja igen

Johanna instämmer och menar att hon gärna skulle vara med igen om hon blev tillfrågad om något liknande.
– Ja, alla gånger! Jag hade så roligt, jag kommer aldrig att glömma den veckan. Jag hade inte skrattat så mycket på länge!
– Både Johanna och jag är sådana att vi bjuder på oss själva och bryr oss inte om vad andra tycker, menar Susanne.
Efter att ha varit med i TV har de båda vant sig vid att bli igenkända på stan och av kunderna i kiosken.
– Det händer ofta. De tycker att det är kul när det är någon från ens egen stad som är med, säger Susanne.

Roligast att testa nytt

Matlagning är ett förstås ett stort intresse för de båda kollegorna. Johanna gick till och med hotell och restaurangprogrammet på gymnasiet. Susanne tycker att det är roligast när hon får experimentera.

– När jag får hem vänner vill jag gärna testa något nytt och mixtra lite. Mina gäster får vara försökskaniner och sedan får jag veta efteråt om det var lyckat!

Publicerad 12 November 2014 09:00