Det gamla revygänget i Olofström är inte så gamla längre. I år får de tillskott av flera yngre förmågor. Den 29 november släpps biljetterna till årets nyårsrevy. Foto: Oskar Sandström

Det gamla revygänget i Olofström är inte så gamla längre. I år får de tillskott av flera yngre förmågor. Den 29 november släpps biljetterna till årets nyårsrevy. Foto: Oskar Sandström

Revyrävar och nykomlingar samsas under skrivarkvällarna

Öppen repetition under julskyltningen

Av
Oskar Sandström

OLOFSTRÖM. Det är en och en halv månad till premiär för den än så länge namnlösa nyårsrevyn i Olofström. Ensemblen har fullt upp under sina skrivarkvällar. I år har några nya förmågor anslutit till Det Gamla Revygänget till Olofström.
Revygänget har samlats i Folkets Hus för en skrivarkväll. Ibland skriver de gruppvis, ibland kommer någon med en sketchidé som ska utvecklas eller en låttext som behöver bearbetas.
– Själv skriver jag som bäst klockan fem på morgonen, säger Anita Bengtsson.

Många Bengtsson

Namnet Bengtsson är något överrepresenterad bland revyns skådespelare. Där är syskonen Christoffer och Therese Bengtsson, mamma och pappa Anita och Patrik Bengtsson, en Anita Bengtsson till och Bengt ”Bengan” Bengtsson. Två nya namn i år är Jon Svensson och Louise Winberg. Louise var sufflör förra året och gjorde ett inhopp i sista numret i revyn.
– Jag fick blodad tand och kände att det nog kan vara något för mig.

Nygammal i revyn

Jon Svensson har ett mångårigt förflutet i Sölvesborgsrevyn, främst som kapellmästare men även som skådis.
– Jag var med i elva år, sista gången i ”Det går över”. Jag har mest varit kapellmästare, men det fanns ju redan en, så jag står på scen, säger Jon Svensson, som blev tillfrågad i god tid om att vara med i revyn.
Lina Oelrich är koreograf och är tillbaka i revyn efter två års uppehåll. Hon är dansledare på Susekullen och har letat revyrekryter i sin dansgrupp, men kommer själv inte att stå på scen det här året.

Öppen repetition

Nytt för i år är att Revgänget ger en öppen repetition under julskyltningen den 30 november. Dagen innan släpps biljetterna på biblioteket. Än är det för tidigt att berätta namnet eller nummerrevyns röda tråd, men en del ledtrådar kan Anita Bengtsson ändå dela med sig av.
– Det har ju varit stor felräkningar i kommunens ekonomi under året. Och så finns det en bränd tomt som det måste bli något av.
Jörgen Andersson är som vanligt regissör för nyårsrevyn.

Publicerad 12 November 2014 08:00