Pågatågen börjar rulla den 15 december och kommer köra mellan Kristianstad och Karlshamn. Foto: Kristian Andersson

Pågatågen börjar rulla den 15 december och kommer köra mellan Kristianstad och Karlshamn. Foto: Kristian Andersson

Pågatågen rullar in i december

Fler avgångar i Karlshamn och Sölvesborg

Av
Oskar Sandström

SÖLVESBORG/KARLSHAMN.Den 15 december börjar Pågatågen rulla in i Blekinge. Det innebär en extra avgång i timmen för resenärer i Karlshamn och Sölvesborg. Tidtabellen är i första hand anpassad för arbetspendling,
- Vi har kämpat för det här i flera år och det känns fantastiskt roligt att det äntligen blir av. Jag har hela tiden varit övertygad om att kommunikationerna till och från Blekinge är avgörande för vår tillväxt. Nu blir det ännu enklare att bo i Sölvesborg och arbeta eller studera på annan ort. jag hoppas att resandet ökar och blir så positivt så att vi på sikt kan utöka med fler turer och även helgtrafik, skriver kommunalråd Heléne Björklund (S) i ett pressmeddelande.
För Fabian Sandgren, 16 år från Kristianstad är det goda nyheter. Han går på elitfotbollsgymnasiet i Sölvesborg och bor på Humlan, men reser hem på fredagar.
– Det blir bra. I dag slutade vi fem över två, så det är lite drygt att sitta på stationen och vänta på nästa tåg i femtio minuter, för de går bara en gång i timmen.

Publicerad 11 November 2014 07:00